MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

„Pomozi sirotu na svoju sramotu“

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Nakon objave fotografija na kojima je vidljiva sudbina paketa humanitarne pomoći u kanalu u okolici Ladimirevaca na društvenim mrežama, primili smo priopćenje i reakciju Gradskog društva Crvenog  križa Valpovo, koju objavljujemo u cijelosti.

ZAHVALNOST

Vjerujem da su se mnogi od nas, barem nekoliko puta u životu, našli iskorištenima i  da su se iskrene i nesebične namjere da se učini dobro za nekoga ili cjelokupnu zajednicu činile uzaludne.

„Pomozi sirotu na svoju sramotu“ – poznata izreka, mudra poslovica, koju smo svi izgovorili nekoliko puta u životu. Međutim, zašto ipak pomažemo?

Osjećamo da je nepravedno da se netko našao u situaciji da ne može prehraniti obitelj, da ne može priuštiti svojoj djeci niti jedan kuhani obrok dnevno, da  liježu praznih stomačića, a roditelji se bude s brigom što će danas jesti. Stari i nemoćni, ostavljeni od svojih bližnjih – trebaju li našu pomoć? Život je težak, često nepravedan.

Zašto pomažemo? Želimo li se ikada naći u situaciji kao čovjek kojeg smo jučer vidjeli da kopa po kontejnerima i traži ostatke hrane?

Zbog pojedinih izdvojenih slučajeva dvoličnosti i licemjerstva, nemojmo se predati  i izgubiti čovječnost i humanost u sebi i dopustimo da suosjećajnost, empatija i dobrota vladaju i dalje našim srcima. Trebamo li dopustiti da svako dobro djelo koje smo učinili padne u zaborav? Pomaganje nas čini boljima, ispunjava nas.

Budimo zahvalni na svakom danu koji nam je darovan, svjesni da sve možemo sve izgubiti u jednom, jedinom trenutku.

S poštovanjem trebamo gledati na sve naše korisnike, jer tamo gdje su oni danas mi možemo biti sutra!

O projektu:

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo završilo je projekt „Pomoć najpotrebitijima na području Valpovštine“ zahvaljujući kojemu su brojne obitelji u potrebi, godinu dana, primale pomoć u obliku paketa prehrambenih i higijenskih proizvoda te školskog pribora. Projekt se provodi od 20.07.2019. godine do 20.01.2020. godine.

Projekt je odobren  u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II“, koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. – 2020. (FEAD).

Glavne aktivnosti bile su podjele toplih obroka, paketa hrane, paketa higijenskih potrepština te paketa školskog pribora najpotrebitijim sugrađanima.

Od početka projekta nabavljeno je i krajnjim korisnicima podijeljeno ukupno 10.660 paketa hrane i 15.000 toplih obroka. Podijeljeno je preko 234 tone hrane čija je ukupna vrijednost 2.076.129,70 HRK.

Podijeljeno je  8.000 paketa higijenskih potrepština. Ukupna vrijednost podijeljenih higijenskih potrepština i školskog pribora je 832,061,91 HRK .

Krajnji korisnici projekta bili su najsiromašniji građani – na području koje pokriva GDCK Valpovo (grad Valpovo, grad Belišće, općina Petrijevci, općina Bizovac). Zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Valpovo, gradovima i općinama na ustupanju prostora i pomoći pri podjelama paketa i identifikaciji korisnika.

Pomoć je primilo više od 1800 ljudi u potrebi, korisnika zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Valpovo i pojedinci i obitelji koji su kriznim situacijama – nisu primili plaću iako su zaposleni, našli su se u iznenadnim teškim okolnostima, poput neplanskih iznenadnih dugova, iznenadnih bolesti i drugih nepredviđenih teških životnih situacija .

Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane, paketa higijenskih potrepština i paketa školskog pribora, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u sklopu ovoga projekta provelo je i popratne mjere za krajnje korisnike u obliku edukacija o upravljanju kućnim budžetom, načinu štednje, zdravoj prehrani i srodnim temama, a sve s ciljem smanjenja socijalne isključenosti osoba u riziku od siromaštva.

Provedba projekta ne bi bila moguća bez angažmana volontera koji su pomagali pri podjelama pomoći. Ukupno 11 volontera je tijekom 800 sati nesebično pomagalo bez obzira na vremenske uvjete i blagdansko vrijeme te im ovim putem svima želimo zahvaliti na uloženom vremenu, trudu, suosjećanju i empatiji prema osobama u potrebi.

Ukupna vrijednost provedenog projekta je iznosila 3.301.175,79 HRK.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1225 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu