MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održani sedmi habjanovački Susreti

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HABJANOVCI Prije nekoliko dana održani su na ledini (utvarju) Kravorik u Habjanovcima po sedmi put zaredom „Susreti generacija habjanovačke Fiskulturne ulice“.

 

Ovi susreti postali su prestižna i priznata manifestacija koja svake godine u mjesecu lipnju okuplja nekadašnje i današnje žitelje habjanovačke Fiskulturne ulice.

Naime, riječ je o jednoj od manjih habjanovačkih ulica u kojoj danas živi pedesetak žitelja, ali u nedalekoj povijesti u njena dva dijela-Kravoriku i Pušincima živjelo je osamdesetak obitelji, čiji je detaljno opisano u faktografskoj knjizi „Generacije habjanovačke Fiskulturne ulice“, autora Ivice Bakovića.

Potrebno je navesti podatak da je habjanovačka Fiskulturna ulica jedna od rijetkih ulica na svijetu koja ima svoju knjigu.

Upravo zahvaljujući mukotrpnom načinu života i velikom zajedništvu njihovih roditelja i predaka i ove godine se okupilo na jednom mjestu oko četrdesetak sudionika i nekoliko njihovih gostiju. Ono što je posebno važno, da je ove godine došlo do podmlađivanja sudionika Susreta dolaskom nekoliko najmlađih, što je garancija da će ovi Susreti čvrsto nastaviti svoju tradiciju.

Na početku Susreta odana je „minutom šutnje“ počast našim nažalost preminulim prijateljima i dosadašnjim sudionicima: pok. Gabrijelu Jedvajiću-Gabri, Radoslavu Franjiću-Cinu i Pavi Bošnjaku-Ekremu.

Okupljanje je tradicionalno započeto u ranim prijepodnevnim satima pod krošnjama kravoričkog drveća i prepoznatljivog šatora, te se nastavilo do kasno u noć uz veselo druženje podržano milozvučnim tonovima nekoliko domaćih glazbenika.

Kao svake godine, ni ove godine nisu izostale vrhunske kulinarske delicije u kojima su uživali raspoloženi sudionici Susreta. Nije nedostajalo ni tradicionalnih športskih natjecanja Kravorika i Pušinaca u malom nogometu, kartanju, potezanju konopa i dr., i u kojima nisu bili primarni rezultati, nego smisao druženja i zajedništva.

Iako su poneki sudionici pokazivali vidan umor od gotovo danonoćnog praćenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, nisu posustali u prekrasnom druženju sa svojim prijateljima iz prostorno male, ali srcem svojih nekadašnjih i sadašnjih žitelja, nadasve velike habjanovačke Fiskulturne ulice.

Posebno zadovoljstvo je svojim nazočnošću sudionicima Susreta pružio i načelnik općine Bizovac, Srećko Vuković, koji je istaknuo kako ovi Susreti predstavljaju svijetao primjer i drugim sredinama kako se podsjećanjem na svoje djetinjstvo i pretke može i dalje njegovati zajedništvo toliko potrebno, posebno u ovim vremenima.

Svoj veliki doprinos u odvijanju ovogodišnje manifestacije dalo je nekoliko ljudi, među kojima treba posebno istaknuti Ivicu Stapića-Pajpu iz Kravorika, te Marina Kaluđera-Đuđera iz Pušinaca.

Već sada počinju pripreme za slijedeće, osme Susrete generacija habjanovačke Fiskulturne ulice.

Ovogodišnji sudionici Susreta, bili su:

Ilija Andabak-Ilac, lvica Andabak-Mali, Jakov Andabak-Jac, Ivica Baković-Baki, Zdravko Belečetić-Buzdo, Jasmin Berberović-Jasko, Zvonko Bošnjak-Bengi, Zlatko Dundović-Dundo, Božo Duvnjak-Bole, Siniša Đukić-Simba, Tomislav Đukić-Tomo, Predrag Franjić-Đale, Đuro Kaluđer-Đuka, Jozo Kaluđer-Crni, Marin Kaluđer-Đuđer, Milenko Kaluđer-Buva, Josip Levaković-Levi, Ante Lovrić-Luka, Pavo Lovrić- Inženjer, Luka Lovrić-Antin unuk, vlč. Božo Ljubičić-Boško, Dario Maganjić-Legić, Drago Maganjić-Magila, Željko Maganjić-Lega, Dragutin Maras-Drago, Stjepan Mićan-Stevo, Karlo Nagy-Ilijin unuk, Karlo Pančić-Mali tamburaš, Zolika Pančić-Zoli, Ivica Stapić-Pajpo, Josip Stapić-Jocko, Zlatko Stapić- Fajt, Zvonko Stapić-Brus, Ignjo Vujnovac-Ginga i Marko Vujnovac-Pepić.

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1581 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It