Nastavak suradnje udruga i Vrtića Maslačak Belišće

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U Dječjem vrtiću Maslačak Belišće održane su dvije tematske pričaonice – igraonice za djecu predškolskog uzrasta. Nastavak je to uspješne suradnje Dječjeg vrtića i Udruge za kreativni razvoj i informiranje  Valpovština info i Udruge za kulturu i umjetnost ZUM Belišće.

Tematski su pričaonice  bile vezane uz obilježavanje Dana močvarnih područja i Dan zaljubljenih.  Sadržajno primjereni tekstovi i fotografije bili su inspiracija djeci da  pokretima i glumom ožive stihove koje su čuli.

Nakon pričaonice i igraonice sve doživljeno djeca su  prenijela na crteže koji će ukrašavati njihove prostore i podsjećati ih na ova druženja.

  

U utorak, 25. veljače 2020. godine, u matičnom vrtiću obilježen  je Dan voda i močvarnih područja.

-Pripremljeni programski sadržaji izvedeni su s polaznicima mješovite vrtićke skupine – cjelodnevni program, u vremenu od 9,00 do 10,30 sati, izvijestio je Zdenko Glasovac, ravnatelj Dječjeg vrtića Maslačak, Belišće.

-Riječ je o interaktivnoj pričaonici i igraonici koja govori o bari, močvarnim područjima, biljnom i životinjskom svijetu ovog eko sustava, njegovim posebnostima i važnosti za ukupni život.

Voditeljica igraonice bila je gospođa Ana Vazdar, a u njenoj pratnji bio je gospodin Dubravko Maričić, tajnik Udruge za kulturu i umjetnost „ZUM“ Belišće, koji je cijelu aktivnost popratio fotografiranjem i fotografijama koje su djeca razgledavala i opisivala njihove motive.

Igraonicu smo počeli čitanjem stihova i traženjem odgovora na pitanje što je to bara uz prikaz niza fotografija koje prikazuju ovaj eko sustav.

Nakon toga na redu su došle zagonetke – odgonetke pri čemu je u središtu pozornosti bio životinjski svijet koji su djeca pored slušanja, oponašala kroz njihovo kretanje i glasanje.

  

Na kraju susreta organizirana je likovna radionica koja je imala za cilj potaknuti djecu na likovni izričaj bare i močvara prema priloženim fotografijama ili svom viđenju ovog svijeta u malome.

U aktivnosti su sudjelovale i kolegice Valentina Mandić i Ana Mogoroš, odgojiteljice ove odgojne skupine.

Obzirom na pokazani interes djece, njenu  interaktivnu koncepciju, povezanost nekoliko razvojnih područja o kojima skrbimo u radu s djecom predškolske dobi, a koje ova tema uspješno potiče, njene sadržaje predstavit ćemo i polaznicima ostalih mješovitih skupina na razini naše ustanove.

U ime odgojiteljskog tima i svoje osobno ime zahvaljujem kolegici Ani Vazdar, kolegi Dubravku Maričiću i ostalim članovima njihovih udruga koji su pokazali spremnost na suradnju u interesu djece i nas odgojitelja, zaključio je Zdenko Glasovac, ravnatelj Dječjeg vrtića.