MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 5.4. u 14:00 sati:

Trenutno je potvrđeno ukupno 1182 osobe zaražene koronavirusom, a 125 osoba je ozdravilo. Dosad je petnaest osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 5.4. u 11:00 sati:

Na području Osječko-baranjske županije je 92 zaražene osobe. Dvije su osobe izliječene, a pet osoba je preminulo.

Na području Valpovštine oboljelo je 8 osoba. Pet u Valpovu i po jedna u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.  

Novi projekti - buja gradski proračun

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Prvi ovogodišnji rebalans proračuna Grada Belišća, bila je jedna od glavnih tema 29. sjednice Gradskog vijeća grada Belišća koja je održana danas, 28. veljače.

Kao i do sada, razlog su bili projekti, zbog kojih je planirani proračun povećan za gotovo 12.900.000 kuna, točnije, povećan je s planiranih 139.212.130 na 152.104.785 kuna.

Kapitalne investicije

O novim kapitalnim investicijama je gradonačelnik Dinko Burić u izjavi za medije spomenuo šest najvažnijih – projekt izgradnje novog Poduzetničkog inkubatora vrijedan 6.380.000 kuna, projekt uređenja „sportskog trga“ odnosno površine ispred bazena i same bazenske zgrade, vrijedan 2,5 milijuna kuna, projekt izgradnje IT akademije na katu zgrade u kojoj se trenutno nalazi pošta i ljekarna, vrijedan 1,2 milijuna kuna, projekt uređenja svlačionica NK Kitišanci, nakon što je Ministarstvo državne imovine darovalo Gradu Belišću zemljište na kojem se nalazi nogometni teren te uređenje novog strelišta za potrebe Streljačkog društva Belišće, za što je predviđeno nešto više od 800.000 kuna, a u pripremi je projekt izgradnje novog dječjeg igrališta unutar kruga DV Maslačak prema najmodernijim standardima, vrijedan više od 500.000 kuna.

-Prošle smo godine donijeli plan proračuna u visini 139,2 milijuna kuna, ovim projektima povećavamo plan za 12,89 milijuna kuna, dakle dolazimo do više od 152 milijuna kuna. Svjesni smo da proračun neće biti izvršen u potpunosti, ali bolje neka mi u njemu imamo sve projekte, pa neka bude izvršeno pola od toga – mi ćemo biti zadovoljni, kaže gradonačelnik Burić dodajući kako je prošle godine proračun izvršen sa preko 70 milijuna kuna, što je za mali grad poput Belišća, čiji je izvorni proračun oko 36,5 milijuna kuna, dakle kroz projekte je Belišće povuklo još oko 34 milijuna kuna. Ponovio je gradonačelnik kako je važno imati projekte i uvrstiti ih u proračun kako bi se mogli prijavljivati na natječaje, a Belišće nastoji za financiranje koristiti i bespovratna sredstva iz različitih izvora, ali i svoja vlastita sredstva.

Apel građanima

Među ostalim točkama dnevnog reda, treba spomenuti odluke vezane uz prostorni i urbanistički plan uređenja grada i programa građenja komunalne infrastrukture, kao i odluke vezane uz tekuće i investicijsko održavanje, ali i o programima iz domene Odjela za društvene djelatnosti grada Belišća te izmjene i dopune pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u Dječjem vrtiću Maslačak. Dodatne dvije točke dnevnog reda odnosile su se na promjenu člana Odbora za socijalnu skrb, te davanje suglasnosti za izgradnju i montažu vertikalne podizne platforme na zgradi u središtu Belišća u kojoj živi osoba s invaliditetom. Na ovoj sjednici su vijećnici prihvatili i odluku o zaduživanju grada Belišća u 2020. godini kod OTP banke Split za financiranje projekta kulturne baštine „List do lista – industrijska baština Belišća“ u iznosu od 10 milijuna kuna. Ovo je samo jedan od doista velikih projekata koji se provode ili će se u skorije vrijeme početi provoditi na području Belišća. Naime, od listopada prošle godine počeli su radovi na području Bistrinaca i Belišća u sklopu projekta FASEP, u tijeku su radovi na izgradnji biciklističke staze između Gata i Kitišanaca, a obnova Palače Gutmann i rekonstrukcija belišćanskog trga, s sklopu projekta „List do lista“, trebala bi početi, prema gradonačelnikovim riječima, nakon Dana grada. Uz to, intenzivno se izvode radovi na uređenju nove gospodarske zone „Kod pruge“.

-Očekuje nas raskopano Belišće, to je neminovnost, te sam i s govornice Gradske vijećnice uputio, a to i sada činim, apel našim građanima za razumijevanje i za strpljenje. Ne možemo dobiti novu vrijednost ako nema malo prašine, ako nema malo otežanog prometa, buke, vibracija i svega onoga što ide uz takve radove. Ali, izdržimo to u ovom narednom razdoblju, ovu i iduću godinu, poručuje gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Nove vrijednosti

Vrijedi još jednom spomenuti kako je Grad Belišće za ovu godinu pripremio 110 projekata, od toga je 89 vlastitih projekata (raspoređenih u svim prigradskim naseljima i samom Belišću), u raznim je fazama 21 projekt za financiranje kroz fondove EU, od toga ih je 12 sad u provedbi, tri su prijavljena i čekaju se rezultati, četiri su pripremljena i čekaju se natječaji, a dva su u pripremi.

-Ukupna vrijednost 21 projekata financiranih sredstvima EU je 202,22 milijuna kuna, a vrijednost svih naših 89 projekata koje smo ugradili u naš proračun je 41,2 milijuna kuna. Ako nema EU projekata, nema ni šanse da dobijemo bespovratna sredstva, a nama se svih ovih godina pokazalo da se isplati ulagati u projektnu dokumentaciju, da se isplati planirati i prijavljivati i iako nije realno da će svih ovih 110 projekta biti napravljeno, neka bude slično kao prošle godine – 60, mi ćemo biti zadovoljni, jer će to značiti neke nove vrijednosti u našem gradu, zaključio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 349 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu