Alkoholizirani vozači u prometu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Proteklog vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 42 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 37 vozača osobnog automobila, 6 vozač bicikla i 1 vozač mopeda.

Evidentirano je 214 prekršaja od čega 98 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 68 ostalih prekršaja.

U petak, 16. listopada, u 00,15 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 41-godišnji hrvatski državljanin iz Narda, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,23 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.