Skupa vožnja na mopedu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer, 25. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 2 vozača osobnog automobila, 2 vozača bicikla i 1 vozač mopeda.

U 23,45 sati, u Valpovu, prilikom redovne kontrole vozača i vozila policijski službenici  su zaustaviti vozača mopeda koji nije imao upaljena svijetla na mopedu i zaštitnu kacigu.

Kako stoji u izvješću Policijske uprave osječko-baranjske, vozač je odbio postupiti po znakovima policijskih službenika te se udaljio bez zaustavljanja. Nakon kraćeg vremena policijska ophodnja zaustavila je 20-godišnjeg vozača mopeda te su daljnjom kontrolom utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu, upravljanje mopedom prije stjecanja prava upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilom. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 95 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 13 negativnih prekršajnih bodova, navodi se u izvješću.