CRNA KRONIKA: Policija pronašla počinitelja teških krađa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVŠTINA Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetni hrvatski državljanin počinio jedno kazneno Krađa i četiri kaznena djela Teška krađa.

Kako stoji u izvješću Policijske uprave osječko-baranjska,  u vremenu od 29. prosinca prošle godine do 4. siječnja ove godine, u Belišću, maloljetnik je s parkiranog teretnog automobila ukrao dva akumulatora. Pravnoj osobi iz Ivanovaca je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2000 kuna.

Također, 15. travnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u rezervoar osobnog automobila te ukrao oko 40 litara benzina. Pravnoj osobi iz Osijeka je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 400 kuna.

U nedjelju, 17. travnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u šupu, vlasništvo  56-godišnjeg hrvatskog državljanina te ukrao dva trimera. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 3500 kuna.

U ponedjeljak, 18. travnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u ugostiteljski objekt te ukrao novac i dvije boce alkoholnih pića. Pravnoj osobi iz Belišća je počinjena materijalna šteta veća od 1000 kuna.

U utorak, 19. travnja, u Bocanjevcima, maloljetnik je pokušao provaliti u trgovinu, vlasništvo pravne osobe iz Sesveta nakon čega se udaljio.

Maloljetnik je predan pritvorskom nadzorniku te nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći 1 osoba je tjelesno ozlijeđena, dok su 3 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. 

Na području Osijeka i Belišća evidentirali smo po 2 prometne nesreće.

Jučer, 21. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo 1 vozača osobnog automobila, 1 vozača teretnog automobila i 2 biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 21 sat, u Valpovu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili biciklistu, 38-godišnjeg hrvatskog državljanina. 

Biciklisti je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu.