MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Policijska uprava osječko baranjska 25. i 26. srpnja u koordinaciji s Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom, Policijskom upravom brodsko-posavskom i Policijskom upravom požeško-slavonskom provela je pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

 

Ukupno je utvrđeno 66 prekršaja od čega 27 na području Postaje prometne policije Osijek, 9 na području Policijske postaje Beli Manastir, 5 na području Policijske postaje Donji Miholjac, 8 na području Policijske postaje Đakovo, 7 na području Policijske postaje Belišće i 10 na području Policijske postaje Našice.

Nadalje, ukupno je utvrđeno 36 prekršaja alkohola od čega 21 na području Postaje prometne policije Osijek, 3 na području Policijske postaje Beli Manastir, 4 na Policijske postaje Donji Miholjac, 4 na području Policijske postaje Đakovo, 2 na području Policijske postaje Belišće i 2 na području Policijske postaje Našice.

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Darde koji je dana 26. srpnja upravljao osobnim automobilom i u 01,55 sati zaustavljen u Bilju u Ulici Kralja Zvonimira te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,98 g/kg.

Nadalje, za vrijeme provođenja akcije zatečena je vozačica koja je imala 0,62 g/kg alkohola u krvi i to 40-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka koja je 26. srpnja upravljala osobnim automobilom i u 00,52 sati zaustavljena u Osijeku, u Parku Kraljice Katarine Kosača.

Tijekom provođenja pojačanih mjera jedan vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.

U niže navedenoj tablici prikazan je pregled podataka o dobi vozača koji su zatečeni u prekršajima upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi.

dob vozača

alkohol

18-24

10

25-30

13

31-40

8

41-50

1

preko 50

4

UKUPNO

36

 

 

Tijekom provođenja pojačanih mjera s razine Policijske uprave vukovarsko-srijemske ukupno je evidentirano 19 prekršaja od čega 14 alkohola, Policijske uprave brodsko-posavske 30 prekršaja od čega 8 alkohola i Policijske uprave požeško-slavonske 10 prekršaja od čega 2 alkohola.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It