U LAG-u Karašica završena javna rasprava

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Danas je održana javna rasprava o Pravilniku o provedbi mjere „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020.

 

Sudionike, predstavnike članica LAG-a Karašica pozdravili su Krešimir Žagar kao predsjednik te Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Belišća kao domaćica skupa.

Javnom je raspravom koordinirao voditelj LAG-a Ivan Vrbanić.

-Javnom smo raspravom i interesom članica za sudjelovanje zadovoljni, rekao je nakon skupa Ivan Vrbanić. Imali smo dosta tehničkih primjedbi, ali i nekih suštinskih o kojima ćemo izvijestiti Ministarstvo poljoprivrede koje je Pravilnik i dalo na javnu raspravu.

Uvjereni smo da će se i dalji postupak oko stavljanja ovog Pravilnika u praksu odvijati unutar zadanih rokova te da će se naše članice dobro pripremiti za postupak predlaganja projekata prema ovom Pravilniku.

Uzimajući u obzir da su potencijalni korisnici jedinice lokane samouprave, trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači JLS, udruge/organizacije civilnog društva i vjerske zajednice koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo od primjene ove mjere u praksi na području LAG-a Karašica očekivanja su vrlo značajna.

Po završetku Javne rasprave LAG će objediniti sve komentare i proslijediti ih Ministarstvu poljoprivrede do kraja srpnja kako bi se Ministarstvo očitovalo eventualno uvažilo ih uvažilo.