Radionice za male poljoprivrednike

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U organizaciji LAG Karašica sinoć je nastavljen ciklus radionica namijenjen potencijalnim korisnicima poticajnih mjera iz Programa ruralnog razvoja.

 

Ciklus je započeo u petak u Našicama, nastavljen u Valpovu, a predstoje još radionice u Bizovcu 15. veljače, Podravskoj Moslavini, Koški i Viljevu.

Cilj radionica je upoznati male poljoprivrednike s otvorenim natječajem i mogućnostima ostvarenja potpora.

Tridesetak zainteresiranih sudionika radionice u Valpovu sinoć je pozdravio Leon Žulj, gradonačelnik Valpova i upoznao ih s aktivnostima Gradske uprave vezanim za ruralni razvoj i umrežavanje malih poljoprivrednika, te značaju jačanja obiteljskih gospodarstava za ukupan razvoj Valpovštine. Zatim su Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a Karašica,  Ivana Bagarić, direktorica valpovačkog poduzetničkog centra i Lidija Košćak Maurović, direktorica Lokalne razvojne agencije Valpovo-Petrijevci polaznike upoznali s natječajem, postupkom prijave te načinom izrade Poslovnog plana te odgovarali na njihova pitanja.

Na netom otvorenom natječaju poljoprivredna gospodarstva mogu ostvariti potpore do 15.000 Eura, uz zadovoljenje određenih uvjeta, a svima zainteresiranima zajamčena je pomoć stručnjaka iz LAG-a, Valpovačkog poduzetničkog centra i Lokalne razvojne agencije.