MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

VAŽNA VIJEST: Do daljnjeg odgođena sva javna okupljanja i sportska manifestacije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas u 9:00 sati u prostorijama Gradske uprave Grada Valpova održana je Sjednica Stožera civilne zaštite Grada Valpova, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Pored Matka Šutala gradonačelnika Grada Valpova i njegove zamjenice Ane Brajnović, na sjednici su prisustvovali Hrvoje Gašparović – načelnik Stožera i zamjenik gradonačelnika, Stjepan Koški – član stožera, Sanja Habuda – ravnateljica GD Crvenog križa Valpovo, Željko Varžić – ravnatelj Doma zdravlja Valpovo, Gordana Romić – glavna medicinska sestra Doma zdravlja Valpovo i Zvonko Kajunić – viši stručni suradnik u Uredu Gradonačelnika. Sjednicu je otvorio načelnik Stožera Hrvoje Gašparović.

Na samom početku treba istaknuti kako na području Osječko-baranjske županije nema osoba zaraženih korona virusom no potrebno je preventivno djelovati kako bi se širenje zaraze smanjilo. Trenutno se broj zaraženih u Republici Hrvatskoj popeo na 31.

Cilj Gradske Uprave, na čelu s Gradonačelnikom, je smiriti paniku među građanima i informirati ih o načinu prevencije od virusa.  Naglašavamo kako Grad Valpovo poduzima sve potrebne mjere i postupa u skladu s uputama Stožera Civilne zaštite RH.

Nakon rasprave, a sukladno preporuci Stožera civilne zaštite RH i Vlade Republike Hrvatske, donesene su sljedeće odluke:

Stožer civilne zaštite Grada Valpova slaže se s otkazivanjem svih javnih skupova i sportskih manifestacija na području Grada Valpova do daljnjeg.

Apeliramo na sve građane da se ponašaju odgovorno s ciljem prevencije mogućeg širenja virusa te ukoliko uoče simptome infekcije dišnog sustava da se TELEFONSKI jave svom odabranom liječniku koji će im dati upute za daljnje postupanje.

GD Crvenog križa Valpovo nastavlja svoje normalne aktivnosti do daljnjeg.

Prenosimo i Postupak za osobe koje su uočili simptome korona virusa COVID – 2019:

Osobe koje se nalaze u kućnoj karanteni ili su se unatrag 14 dana vratile iz država u kojima postoji lokalni prijenos virusa, a to su gotovo sve zemlje EU (poveznica https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situation-reports)  i pokazuju simptome respiratorne bolesti trebaju ostati kod kuće u samoizolaciji (bez bliskog kontakta sa ukućanima) i telefonski nazvati liječnika.

Liječnik će na osnovi epidemioloških kriterija: gdje ste boravili? (u kojoj zemlji), sa kime ste bili u kontaktu (da li je bio u bliskom kontaktu sa nepoznatim ljudima ili sa ljudima koji su oboljeli od COVID 2019) i kada ste se vratili? (rizik je unutar 14 dana od dana povratka) te na osnovi kliničke slike (ili temperatura iznad 37,5°C, ili kašalj ili kratki dah) donijeti odluku o postavljanju sumnje na COVID-2019. Da bi se postavila sumnja na COVID-2019 moraju biti ispunjena oba kriterija (klinički i epidemiološki).

Kada se postavi sumnja na COVID-2019 potrebno je ispuniti obrazac za sumnju na COVID-2019 (u privitku) i poslati ga na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili faxom na 014683877 i nazvati epidemiologa u pripravnosti 098 22 77 52.

Nakon toga liječnik dogovora  prijemu u izolaciju. Bolesna osoba ne smije doći u bolnicu javnim prijevozom nego isključivo svojim autom ako ga vozi član obitelji koji nema kronične bolesti niti je stariji od 65 godina sa kojom živi  prethodno stavivši masku za usta i nos oboljelom ili ako nema svoj prijevoz autom.

Sve nove informacije biti će vam dostupne na službenoj web stranici Grada Valpova, priopćeno je iz  Ureda Gradonačelnika.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It