Mladi vatrogasci na prijemu kod gradonačelnika

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U petak, 15. listopada, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić i njegova zamjenica Ljerka Vučković primili su u Gradskoj upravi u Belišću predstavnike vatrogasne organizacije.

Gosti su bili predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević te članovi mladeži DVD-a Veliškovci sa predsjednikom Sinišom Majdenićem i zapovjednikom Josipom Kozinom te članovi mladeži DVD-a Belišće sa dozapovjednikom Ivanom Vincetićem i voditeljima Marinom Crnoja i Jurajom Markotom, a u povodu ostvarenih odličnih rezultata na županijskom vatrogasnom natjecanju, gdje je ekipa Veliškovaca osvojila 1.mjesto, a ekipa Belišća 3. mjesto i time ostvarili pravo nastupa na državnom vatrogasnom natjecanju Na početku svima nazočnima obratio se gradonačelnik Dinko Burić koji je čestitao mladim vatrogascima na tako visokom rezultatu i istaknuo kako je ponosan što će sljedeće godine u Čakovcu na državnom vatrogasnom natjecanju DVD Belišće nastupiti po četvrti, a DVD Veliškovci po treći put.

Posebno se zahvalio voditeljima ekipa i naglasio da upravo njima pripada posebna uloga u radu i ostvarivanju ovako zapaženih rezultata. Također je zaželio mladim vatrogascima puno uspjeha u školi i naglasio da će Grad Belišće i dalje pružati potporu u razvoju vatrogastva i da će ove dvije vatrogasne ekipe biti ispračene na državno vatrogasno natjecanje na način koji i priliči ovako visokom rezultatu. Predsjednik Vatrogasne zajednice Nikica Mužević također se obratio nazočnima i istaknuo kako upravo na mladima počiva budućnost dobrovoljnog vatrogastva i da ovi rezultati govore u prilog činjenici da veliki rezultati ne dolaze samo iz velikih sredina već i male sredine kao što je Belišće imaju perspektivu, a ujedno i priliku za veliki uspjeh. Čestitao je ekipama na ostvarenim rezultatima, a posebno voditeljima kojima pripadaju najveće zasluge. Istaknuo je kako su i vatrogasci suci Ivan Vincetić i Josip Kozina imali prilike sudjelovati i u sudačkoj organizaciji na ovako velikom natjecanju. Zahvalio se Gradu Belišću na potpori i zaželio da se suradnja i dalje nastavi na zadovoljstvo vatrogastva grada Belišća. Predsjednik DVD-a Veliškovci Siniša Majdenić naglasio je kako plasman na državno vatrogasno natjecanje predstavlja zapravo svojevrsnu „prvu ligu“. Želja je sa ekipom mladeži ostvariti što je moguće bolji rezultat i uvjerenja je da se to može napraviti. Istaknuo je da koliko netko uloži u svoj rad toliko bi se trebalo vratiti, a upravo na mladima ostaje budućnost ovog vatrogasnog društva. Zapovjednik Josip Kozina je napomenuo kako je posebno ponosan na ponašanje u ekipi i njihov pristup prema radu jer upravo na to stavljen naglasak u radu, a ovako dobri rezultati upravo proizlaze iz toga. Dozapovjednik DVD-a Belišće Ivan Vincetić čestitao je ekipama Belišća i Veliškovaca na ovako vrlo visokom rezultatu te je iznenađen sa rezultatom ekipe mladeži Belišća koju čini pola ženskih, pola muških članova, a što je u odnosu na mnoge druge ekipe koje su sastavljene isključivo od muških članova odličan rezultat. Zaželio je puno uspjeha svim ekipama mladeži na nadolazećem državnom natjecanju.

Na kraju su predstavnici DVD-a Veliškovi iskoristili priliku i uručili gradonačelniku i njegovoj zamjenici umjetničke slike u znak zahvale za doprinos radu Društva kao i u znak buduće zajedničke suradnje. Nakon službenog djela uslijedilo je zajedničko druženje i fotografiranje u Gradskoj upravi.