MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Osječko-baranjska županija dodijelila potpore za vatrogastvo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku jučer je održana svečanost potpisivanja i uručenja ugovora o potporama u vatrogastvu javnim vatrogasnim postrojbama, dobrovoljnim vatrogasnim društvima te općinama i gradovima.

Sredstva za potpore u vatrogastvu osigurana su za sufinanciranje nabave osnovnih sredstava za rad javnim vatrogasnim postrojbama, jedinicama lokalne samouprave u čijem su vlasništvu vatrogasni domovi i spremišta DVD-ova za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja te dobrovoljnim vatrogasnim društvima za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja u vatrogasnim domovima i spremištima u njihovom vlasništvu, nabave vatrogasnih vozila, osobne i skupne zaštitne opreme te ostale vatrogasne opreme kao i za organizaciju i sudjelovanje na nacionalnim i međunarodnim vatrogasnim natjecanjima i manifestacijama. Vrijednost potpisanih ugovora je 138.000 eura.

Svima koji su se prijavili na javne pozive i ostvarili sredstva čestitao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

 -Osječko-baranjska županija u ovoj godini za vatrogastvo planira izdvojiti 371.000 eura, a ovim pozivom od gotovo 200.000 eura želimo dati potporu svima onima koji kvalitetno rade na terenu. Kada nas zadese problemi i nedaće, vatrogasci su uvijek tu. To su pokazali nebrojeno puta i uvjeren sam da će tako biti i u budućnosti. Hvala im na svemu što čine za Osječko-baranjsku županiju, za sigurnost naših građana i u tom pozitivnom smjeru ćemo i nastaviti– poručio je Miletić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdenko Čarapar rekao je kako je ovo velika potpora koju je, osim redovitih sredstava za rad, izdvojila Osječko-baranjska županija.

- Moram napomenuti da to uvelike povećava operativnost postrojbi, kako dobrovoljnih vatrogasnih društava tako i javnih postrojbi. Uz potporu za poboljšanje prostora, nabavku vozila i opreme, istaknuo bih kako je Osječko-baranjska županija izdvojila i 20.000 eura za opremanje i uređenje kampa za vatrogasnu mladež Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani te smo trenutačno najbolje opremljena županija u tom kampu. Time želimo privući mladi kadar u naše redove i da se nastave baviti humanitarnim djelovanjem i vatrogastvom – rekao je Čarapar. 

Na području Osječko-baranjske županije djeluje 146 dobrovoljnih vatrogasnih društava te 4 javne profesionalne vatrogasne postrojbe u Osijeku, Našicama, Čepinu i Belom Manastiru. Ukupno je 10.246 članova od kojih je 2.914 dobrovoljnih vatrogasaca i 138 profesionalnih vatrogasaca. Po broju vatrogasnih postrojbi, Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije treća je županijska vatrogasna zajednica u Republici Hrvatskoj. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu