Vremeplov Domovinskog rata u Valpovštini - 19. studenoga 1991.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U sklopu priprema za obilježavanje 25. obljetnice Domovinskog rata, pokrećemo novu rubriku u kojoj ćemo objavljivati svjedočanstva o događanjima iz Domovinskog rata na području Valpovštine.

 

 

 Vremeplov Domovinskog rata u Valpovštini

 

    

Temelji rubrike su tekstovi iz Glasa Slavonije i izvješća emitirana u programima Hrvatskog radija tijekom Domovinskog rata, autora Vladimira Vazdara.

   

Pored toga, vidjet ćete i dosad neobjavljene fotografije iz tog razdoblja, kao potsjetnik na dane stradanja, ali i na dane herojstva u pružanju otpora agresoru. 

Molimo vas za suradnju.

Naime, na mnogim su fotografijama zabilježeni trenuci u kojima nije bilo vremena za bilježenje osobnih podataka, pa vas molimo da nam, ako se prepoznate ili prepoznate neku osobu na fotografiji, javite o kome je riječ. Naša je adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dobro je došao i svaki komentar ili svjedoćanstvo o događanjima iz toga vremena.

 

19. studenoga 1991.

Na današnji su dan u Glasu Slavonije objavljeni sljedeći tekstovi.

 

 

Prije čitanja sljedećeg teksta, kratko pojašnjenje. Objavljujem ga kako biste mogli razumjeti tekst koji će biti objavlkjen dan-dva nakon objave ovog intervjua, kao reakcija naših novinara na sumnje iznesene vezano za sumnje u autentičnost izvješća iz Vukovara.

 Na Hrvatskom je radiju, toga dana objavljeno je više izvješća, a izabrao sam ovo: