Koncert požeškog Big banda na valpovačkom trgu!

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Nakon duge glazbene stanke, Turistička zajednica Grada Valpova poziva sve svoje sugrađane i drage goste na spektakularan koncert jazz orkestra BIG BAND iz Požege koji će se održati na pozornici valpovačkog Trga u petak, 10. srpnja 2020. godine s početkom u 20:30 sati!

Dopustite si da vam sastav prepun glazbenih entuzijasta svojim laganim notama uljepša još jednu ljetnu večer u našem dragom Valpovu!

  

Biografija

 

Big band Požega nastaje u studenom 2011. na inicijativu glazbenog pedagoga i bas gitariste, prof. Zvjezdana Marjanovića (trenutnog voditelja) i Mirka Ćaćića, voditelja Gradske glazbe "Trenkovi panduri".

Orkestar je sastavljen od članova Gradske glazbe Trenkovi panduri, profesora i učenika Glazbene škole Požega.

Prvi koncert je bio u veljači 2012. u Gradskom kazalištu Požega, a potom slijede koncerti u Koprivnici, Labinu, Novom Vinodolskom, Starcima, Požegi,  Osijeku, nastup u emisiji Dobro jutro Hrvatska, a u veljači 2013. godine orkestar nastupa na glavnim trgovima u Osijeku, Splitu, Rijeci i Zagrebu.

U svibnju 2013. godine orkestar je imao koncert u maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski" gdje su snimljene tri emisije "Majstori svirači" HTV-a, potom slijedi niz nastupa u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a 2014. godine orkestar je nastupao na "OFF" Jazz & Blues festivalu u Šibeniku, na rođendanskom koncertu u Požegi, u Vitezu (BiH) i Slavonskom Brodu.

U svom kratkom vijeku orkestar surađuje s brojnim umjetnicima, a neki od njih su: Alan Bjelinski, Zdravko Šljivac, Ante Gelo, Marko Tolja, Lela Kaplowitz, Dina Rizvić, Zvjezdan Ružić, Joe Kaplowitz, Antonio Geček, Borna Šercar, Vojkan Jocić, Zvonimir ,Davor Dedić, Zvonimir Bajević, Marko Matošević, Marija Šestić, Branimir Gazdik, Oliver Ereš, Marija Husar, Ivana Husar, Tvrtko Stipić, Andreas Marinello, Grgur Savić, Massimo Savić, Renata Sabljak ...

Do danas je orkestar imao preko 100 koncerata diljem Hrvatske i inozemstvu.