4.Fašnička Karašicka Republika završena spektaklom

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

KARAŠICKA REPUBLIKA U subotu, 22.2.2020., na ledini između dva grada završena je 4. Fašnička Karašicka Republika Belišća i Valpova spektakularnim spaljivanjem slamnatog pusta koji je bio samo jedna stavka u bogatom programu toga dana.

Program je započeo u 15 sati praizvedbom improvizirane performans predstave Godišnje skupštine Udruge Karašicke Republike na kojoj je glavna novost bila povećanje godišnje članarine na 40kn, insprirano povećanjem standarda u Hrvatskoj pa tako i u Republici. Nakon skupštine odigran je Antikviz na temu industrije i svega ostaloga pod vodstvom Džingis KHANA Karašicke Republike Dinka Župana, čiji se glas čuo do Oštrog Ćoška te potencijalno i do Šaga. Pobjednici su bili svi koji su sudjelovali jer se ispit samostalno ispravljao kako i doliči jednom ovakvom AntiKvizu.

Za vrijeme AntiKviza okupljeno mnoštvo uživalo je u delicijama kulinarske sekcije Karašicke Republike, a kad je sunce počelo zalaziti svi su bili osupnuti romantičnim bojama neba. Točno u 18h i točno po planu, na Ledini se našao najveći broj promatrača jer je upravo tada započelo spaljivanje slamnatog pusta u obliku znaka rudnika jer je jedinstvena tema ove manifestacije bila industrija, koja nam zapravo uopće ne treba jer se u Republici najbolje živi samo od turizma!

Iako je Fašnička republika ove godine trajala samo tjedan dana, poznati Šljakeraj udruge Karašicka Republika kao glavna sekcija udruge za organizaciju događanja ističe kako su se tek krenuli zagrijavati s eventima za ovu godinu te da pripremaju mnoge novosti vezane za već postojeća i nova događanja u 2020. godini.