MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

ZDRAVLJE: Artritis (I. dio)

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Artritis je bolest koja zahvaća razne dijelove tijela uključujuću hrskavicu,zglobove,kosti,mišiće i tetive.

Ako bolujete od nekog oblika artritisa najčešće imate većih ili manjih problema sa normalnom pokretljivošću.Ipak ,ono što mogu reći iz svoje kliničke prakse za veliku većinu,da postoje načini za smirivanje simptoma.

Postoji više od 100 vrsta artritisa koji pogađaju osobe svih dobnih skupina.Ipak postoje tri najčešća obilka o kojima ću nešto voše pistai slijedećih nekoliko dana.

Prvi oblik artritisa koji se najčešće događa je osteoartritis.

Po zadnjim istraživanja čak 27 miliona Amerikanaca boluje od ovog vrsta artritisa što ga ujedno i čini najčešćim obilkom.Osteoartritis je degenerativna bolest koja napada zglobnu hrskavicu koja okružuje sam zglob i taj dio našeg tijela  s vremenom postaje podložan razvijanju simptoma same bolesti.Propadanje same hrskavice u krajnjim fazama bolesti dovodi do trljanja dijelova kosti jedna od drugu.

Glavni simptomi su: bol u zglobovima,ukočenost,otečenost ,teška pokretljivost...

Uzrok bolesti:

Samo nastajanje bolesti još uvijek nije do kraja jasno.Međutim određeni faktori koji su vezani uz rizik nastajanja bolesti su identificirani : pretilost,starije godine života,predhodne ozljede zglobova,prekomjerno korištenje zglobova specifičnih zanimanja,slaba muskulatura i određeni genetski faktori...

Osteoartritis može napasti bilo koji zglob u organizmu,međutim najčešće se događa u zglobovima šake,koljena,kukova i kralježnice.

Simptomi se godinama postepeno razvijaju .Pacijeti najčešće na početku razvijanja bolesti osjećaju ukočenost i bol u zglobu nakon odmora i kada se pokušamo pokrenuti ili se isti simptomi javljaju nakon napora i fizičke aktivnosti.

Dakle,ono što možemo reći da je bolest progresivne naravi i da se s vremenom pogoršava.Isto tako ako na vrijeme djelujemo s odgovarajućim tretmanima fizikalne terapije,medikamentima i vježbanjem možemo itekako usporiti rast bolesti i takve osobe godinama mogu normalno funkcionirati...Isto tako one osobe,koje jako često vidim u svojoj praksi,koje zanemare svoje simptome i ne liječe se odgovrajućim metodama imaju teške implikacije na svakodnevni život.

Sponzor članka je: Aura centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Valpovo

Adresa: Matije Gupca 37, 31550, Valpovo

Radno vrijeme: ponedjeljak-petak 7:00 do 20:00; subota 7:00 do 12:00

Kontakti:

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu