Značajna ulaganja za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas je zamjenik župana Goran Ivanović sa suradnicima posjetio novouređene specijalističke ordinacije u Domu zdravlja Valpova, gdje mu je ravnatelj Željko Varžić predstavio novu opremu.

Osječko-baranjska županija je u opremanje i uređenje ordinacija i objekata Doma zdravlja Valpovo prošle godine uložila značajna sredstva te je time povećana kvaliteta primarne zdravstvene zaštite za oko 30.000 korisnika na području Valpovštine.

Nova medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema za Dom zdravlja Valpovo, koji djeluje u Valpovu, Belišću, Petrijevcima i Bizovcu, nabavljena je u sklopu projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“.

-Nabavljeno je sto komada 44 vrste opreme, a sve je raspoređeno u neku od ambulanti našeg Doma zdravlja, rekao je ravnatelj Varžić.

-Vrijednost nabavljene i ugrađene opreme je 1.329.600,00 kuna, a namijenjena je djelatnostima obiteljske/opće medicine, interne/specijalističko-konzilijarne zaštite, fizikalne, ginekološke i dentalne medicine.

Uz sredstva iz ovog europskog projekta, Osječko-baranjska županija je u Dom zdravlja Valpovo prošle godine uložila još 1,35 milijuna kuna, i to 1,15 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava te 200.000 kuna vlastitih sredstava koja su utrošena za adaptacije prostorija i krovišta te za edukacije.