MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

MIRNA ČITA-MIRNA SAVJETUJE: Sebastian Fitzek - Terapija

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Sebastian Fitzek - Terapija

Terapija je roman o uglednom berlinskom psihijatru kojem nestaje kćer Josy, nakon čega on obolijeva od depresije te se odaje alkoholizmu.

Upravo iz tog razloga prestaje se baviti psihijatrijom te dolazi “s one strane stola”. Iznenada se u njegovu životu pojavljuje stanovita Anna Spiegel. Ona se predstavlja kao autorica dječjih priča čiji se likovi utjelovljuju i progone je u stvarnom životu te mu govori da želi da je on liječi od njezine shizofrenije. On se dvoumi, budući da se više ne bavi praksom, ali u Anninoj priči o malenoj Charlotte pronalazi elemente nestanka svoje kćeri. Što skriva tajanstvena dama? Kako je njegova vlastita supruga mogla tako hladno podnijeti kćerin nestanak? Ako je već mrtva, gdje se nalazi njezino tijelo?

O ovome bih romanu mogla pričati puno, a opet reći premalo. Tome najbolje može posvjedočiti da sam, završivši posljednje poglavlje, rekla – Ovo ću čitati još najmanje jedanput. Izvrsno mi je sjeo, ali vjerujem da bih ga u potpunosti mogla prenijeti drugima tek nakon nekoliko čitanja. Iako me u početku mučila čitalačka blokada, tome ni najmanje nije uzrok ovaj roman. U središtu je romana već spomenuti dr. Viktor Larenz, a kroz ostatak romana upoznajemo i njegovu suprugu Isabell, detektiva Kaia koji je zadužen za prikupljanje dokaza i vođenje potrage za malenom Josy te Annu Spiegel, shizofrenu pacijenticu. Zaista ne želim kvariti ono što vam donosi ova knjiga, stoga sam namjerno preskočila neke likove jer bih vam u tom slučaju morala otkriti previše detalja . No, otkrit ću vam još nekoliko najvažnijih elemenata. U romanu se spominju medicinski pojmovi shizofrenije te Munchausenova sindroma – patološke lažljivosti. Pisac zaista vjerno prikazuje halucinacije koje proživljavaju shizofreni ljudi u svojoj bolesti te bi i osoba koja nikad u životu nije čula za shizofreniju mogla dobiti vrlo dobar uvid u to stanje. Svi se događaji odvijaju otprilike 4 godine nakon Josyna nestanka, a poglavlja su podijeljena kao *danas nekoliko godina poslije*, *pet dana prije istine*, *četiri dana prije istine* i tako sve do dana istine. Radnja teče vrlo glatko i jasno, a zadnjih 20ak stranica, odnosno sama istina, uistinu će vas iznenaditi. Ja sam i inače veliki ljubitelj psiholoških trilera, ali ovo je bilo zaista nešto drugačije i vrijedno velike preporuke stoga je moja ocjena čistih 10/10.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEST 2

TEST 2