MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

BRANKO HRŠAK:Strah od malih ljudi

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Sinoć je u velikoj dvorani Centra za kulturu Matija  Petar Katančić, uz primjenu epidemioloških mjera, predstavljena druga zbirka pjesama Branka Hršaka „Strah od malih ljudi“.

Kroz predstavljanje je vodila Sanja Birović, recenzentica i lektorica knjige koja nam na 99 stranica donosi 83 pjesme „prepunih mudrosti, osjećaja te poneke kritike društva“, kako ih je okarakterizirala.

Pjesme su razvrstane, prema tematici, u tri poglavlja. U prvom poglavlju „Netko treba glasno reći“ pjesme su koje izriču kritiku društva, a među njima je i „Fobija“ prema kojoj je i zbirka nazvana „Strah od malih ljudi“. Ljubavna je poezija svrstana u drugo poglavlje „Posadi ljubav“, a u trećem su poglavlju „Korak u život“ pjesme o svakodnevici, o životu.

U ime nakladnika, Ogranka Matice hrvatske u Valpovu, sudionicima predstavljanja se obratio potpredsjednik, Jozo Bogdanović, a svojim su glazbenim umijećem predstavljanje obogatili Valentina i Vjeko Pavlović.

Tijekom ovog poetskog druženja svoje je stihove predstavio sam autor, a u interpretaciji su mu pomogli i Jozo Bogdanović, Sanja Birović,  Barbara Čvagić i Dorian Vicić, student druge godine glume, kome je mentorica bila Vesna Kajganić, prof. Oni su vlastitim odabirom pjesama i interpretacijom dali osobni pečat i ugođaj. Iz publike se predstavljačima na sceni pridružio i Stjepan Šmit doajen poetskog stvaralaštva, koji je apostrofirao neke njemu drage pjesme iz zbirke i o autoru izrekao niz pohvala.

Autor zbirke potom je, na kraju susreta, zainteresiranim posjetiteljima darovao  netom predstavljenu knjigu, a zbog epidemioloških mjera izostalo je uobičajeno druženje.  

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEST 2

TEST 2