MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uključite se u aktivnosti Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U sklopu Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće djeluje CTK Valpovo-Belišće.

Svrha postojanja CTK je osposobljavanje i stručno usavršavanje djece, mladeži i građana u cilju stjecanja informatičkih i tehničkih znanja i vještina. Kako su centri tehničke kulture vezani za gradove i županije u kojima djeluju, njihova razvijenost je ovisna o gradskom, odnosno županijskom bogatstvu i razvijenosti.

Ovog ljeta smo sredstvima koja smo dobili planom javnih potreba u teničkoj kulturi od gradova Valpova i Belišća, sufinanciranjem projekta od HZTK, donacijama i uštedama uspjeli dodatno opremiti kabinete CTK. Sada su to respektabilne učionice sa podosta opreme, instrumenata, strojeva i alata.

 

Do danas je učinjeno:

  1. Obavili smo razgovore sa ravnateljima i nastavnicima tehničke kulture u OŠ na našem području, te sa profesorima elektrotehnike u SŠ Valpovo vezanim za  prezentaciju aktivnosti u radionicama CTK. Početkom školske godine 2015./16. krenulo se sa realizacijom dogovorenoga:
  2.       Učenici od 5. do 8. razreda OŠ Matije Petra Katančić će u toku školske godine proći kroz radionice CTK minimalno dva školska sata. Učenici osmih razreda će nastavnu cjelinu „robotika“ odraditi u kabinetu elektronike-robotike u Domu tehnike Valpovo sa našim voditeljima. Veći dio vremena biti će posvećen računarskoj platformi „Arduino“.
  3.       Učenici ostalih razreda dolaziti će u kabinete CTK kada iz tehničke kulture budu radili praktičnu nastavu, a broj sati dogovoriti će nastavnik tehničke kulture. Praktična nastava biti će raspoređena tokom cijele školske godine.
  4.        Učenici od 5. do 8. razreda OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća imaju isti program kao i učenici OŠ Valpovo, s tom razlikom što će voditelji i mentori potrebne alate, strojeve i ostale tehničke naprave donositi u njihovu školu i tamo odrađivati radionicu.
  5.       Učenici SŠ Valpovo moći će u sklopu Informatičkog kluba „Hal“ koristiti radionice u Domu tehnike, te sa ostalim članovima kluba slobodno razvijati ideje na platformama „Arduino“, „raspberry pie“. Postoji mogućnost za programiranje robotske ruke, robotskih kolica,  Lego Mindstorms EV3 robota, ali i svih ostalih želja i ideja u sklopu radionice.

   Započele su radionice CTK Valpovo-Belišće: FOTOGRAFIJA, ROBOTIKA-ELEKTRONIKA, RAKETARSTVO i MODELARSTVO. Održavaju se subotom od 10 do 12 sati. Zbog velikog interesa djece i mladih radionice vode i dva nova mentora. Svi mentori su stručno osposobljeni za rad s djecom i mladima.

  1. Aktivnosti su prezentirane učenicima od 5. do 8. razreda pojedinačnim odlaskom u svaki razred. Započele su prezentacije u Veliškovcima i Belišću.
  2. Praktični dio nastave iz elektronike-robotike odrađen je u Domu tehnike sa dva osma razreda iz Valpova.
  3. Praktična nastava iz maketarstva i modelarstva održana je u 5. razredu OŠ u Belišću.

Iz svega navedenoga vidljivo je da je pred Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće još jedna vrlo aktivna školska godina. Kroz naše kabinete ili u školskim učionicama praktični dio nastave iz tehničke kulture proći će preko 630 učenika, a robotiku će proći oko 230 „osmaša“. 

Nadamo se da će nekima od njih u budućnosti izbor zanimanja biti vezan uz naše radionice.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 756 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It