MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Animirani film ponovno u Tehnici

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Voditelji radionica animacije Nataša Dorić i Aleksandar Muharemović iz Video kluba „Mursa“ Osijek ponovno će danas raditi radionicu animiranog filma u Domu tehnike Valpovo.

  Voditelji radionice su nam rekli: Radionica se zove „Uvod u animirani film“. Bavi se osnovama animiranog filma i animacije uopće, te vrstama (preciznije: tehnikama) animacije i njihovim karakteristikama, prednostima i nedostacima. Također ćemo se osvrnuti na to kada primijeniti koju tehniku. Naravno sve potkrijepljeno primjerima. 

Desetak učenika iz OŠ Matija Petar Katančić iz Valpova i OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća sa svojim voditeljima nastavnicom Biljanom Pantoš i nastavnikom Damirom Tomasom proniknuti će u tajnu stvaranja animiranog filma. Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje sa ZTK OBŽ i CTK Osijek sa Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće i Osnovnim školama na našem području. Evo kratke kronologije:

- U lipnju 2005. godine održana je desetodnevna radionica animiranog filma u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Na radionici su sudjelovali Ivana Drašković i Ana Francuz iz OŠ Belišće.

- 19. Internacionalna radionica animiranog filma Čakovec održana je od 17. do 24. lipnja 2012. godine, a sa djecom je radila Eszter Szoboszlay, mlada autorica animiranih filmova iz Kecskemeta (Mađarska) i Lena Chernova iz Rusije. Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće poslala je na radionicu animiranog filma troje djece: Andriju Habusa iz OŠ Veliškovci, Vatroslava Krpana iz OŠ Belišće i Alena Arambašića iz OŠ Valpovo

- U sklopu „Zime u tehnici“ Nataša i Aleksandar su u Domu tehnike u Valpovu održali  11. siječnja 2013. godine radionicu animiranog filma. Polaznici su animirali kolaž papir i napravili animaciju „Sunčeva kućica“.

Možda će ove aktivnosti u budućnosti potaknuti mlade na pokretanje radionice animiranog filma pri CTL Valpovo-Belišće ili u svojim školama.

Foto: arhiv ZTKVB 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 558 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu