MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Predstavljanje Scrinie Slavonice 19 i 20 u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO U utorak, 23.studenoga, u Multimediji Knjižnice predstavljena je Scrinia Slavonica.

Gotovo od početka izlaska prvog broja Scrinie Slavonice taj se Godišnjak Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest redovito predstavljao  u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo. Dugogodišnji predstavljački kontinuitet prvi puta je prekinut prošle godine zbog epidemije Covida pa su ove godine predstavljena dva broja Scrinie Slavonice.

Predstavljač je kao i u svim dosadašnjim promocijama bio član uredništva Scrinie Slavonice dr. sc. Dinko Župan, a promociju je vodila knjižničarka Štefica Balentić.

  

Publika se na predstavljanju mogla upoznati sa sadržajem Scrinie Slavonice 19 i 20 i s uredničkom koncepcijom ovoga časopisa, jedinog znanstvenog  historiografskog časopisa koji se sustavno bavi poviješću prostora današnje Slavonije od antičkih vremena pa sve do suvremene povijesti.

Predstavljač je izdvojio nekoliko radova kako bi ilustrirao metodološku raznolikost radova koji se objavljuju u Scrini Slavonici i koji pokrivaju tematsku problematiku vezanu uz gospodarsku, socijalnu, političku, demografsku povijest zatim povijest putovanja, povijest mentaliteta, kulturnu povijest te povijest okoliša. Na kraju predstavljanja zahvalio se publici na dolasku i Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!