MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Raznovrstan program Noći knjige u Valpovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gotovo tri stotine posjetitelja, članova i gostiju, sudjelovalo je u programima Noći knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Valpovu.

 

Program je bio raznovrstan i prilagođen svim dobnim i interesnim skupinama.

Već od 17 sati u dvorištu knjižnice, najmlađi sugrađani iz dječjeg vrtića Maza, zajedno s roditeljima, predstavili su projekte koje su provodili tijekom ovoga proljeća, a posvećenih bajkama te odgoju u očuvanja okoliša, a polaznici Dječjeg vrtića Moj Bambi izveli su glazbeno-scenski prikaz posvećen proljeću.

Od 18 sati učenici nižih razreda Osnovne škole Matije Petra Katančića sudjelovali su u radionici izrade ukrasnih papuča, jer su prije toga, u pričaonici čuli priču Ele Peroci, Maca Papučarica.

Program za „ozbiljniju“ publiku počeo je u 20 sati Otvorenjem XX. Izložbe fotografija autora s područja Osječko-baranjske županije.

Izloženo je osamdesetak fotografija koje su prošle selekciju ocjenjivačkog suda, a među nagrađenim fotografijama su i tri fotografije Belišćanina, Ivana Ranogajca koji je publici na otvorenju izložbe govorio o tome kako su nastale.

Izložbu je otvorio počasni predsjednik Foto kluba Osijek Miroslav Adam koji je ujedno pozvao sve zainteresirane da se uključe u natječaj i šalju svoje fotografske radove za 21. izložbu naredne godine.

Program Noći knjige nastavljen je u 21 sat predavanjem Domagoja Farkaša o knjižnim posvetama u djelima slavonskih spisatelja u prvoj polovici 19. stoljeća, a budući da su većinom bile posvećene Josipu Juraju Strossmayeru nešto je više zanimljivih činjenica bilo izrečeno tom poznatom meceni i biskupu.

U nastavku je dr. Dinko Župan predstavio 14. izdanje Scrinie Slavonice, časopisa s obiljem zanimljivih povijesnih tema vezanih za Slavoniju, a druženje u Noći knjige završila je samostalnim koncertom Danijela Kudlaček Grgurić prateći se na gitari.

Uz brojne posjetitelje program je popratio i gradonačelnik Grada Valpova Leon Žulj, koji je pozdravljajući posjetitelje, zahvalio organizatorima na dobroj organizaciji i bogatstvu zanimljivih sastavnica programa, a voditeljici Ani Vazdar, u prigodi skorog umirovljenja, zahvalio na predanom radu i čestitao na uspješnom vođenju Gradske knjižnice i čitaonice u protekle 43 godine njenog radnog vijeka.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It