MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Izložba fotografija "Graditeljska baština valpovačkih vlastelina camerom obscurom"

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U sklopu obilježavanja Dana grada Valpova, u ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine s početkom u 18.00 sati Fotoklub Valpovo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo organizira vrlo zanimljivu izložbu pod nazivom"Graditeljska baština valpovačkih vlastelina camerom obscurom".

  Izložbu je priredio Hrvatski fotosavez, u suradnji s Fotoklubom Valpovo i Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće. Kompleksan izložbeni projekt Valpovački vlastelini Prandau-Normann ostvaren suradnjom više osječkih kulturnih ustanova, Muzeja Slavonije, Muzeja likovnih umjetnosti, Državnog arhiva u Osijeku, te Muzeja Valpovštine u Valpovu publici je ponudio i niz popratnih sadržaja, među kojima i fotoradionicu nadahnutu arhitektonskim nasljeđem tih vlastelina.

Radionicu u organizaciji Hrvatskog fotosaveza za mlade, u suradnji Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku i Fotokluba Valpovo, pohađalo je 25 mladih sudionika, a rezultati njihova rada predstavljaju se javnosti ovom izložbom. Na izložbi će biti prezentirani pozitivi i negativi odabranog arhitektonskog blaga, među kojima su detalji dvoraca u Valpovu, Donjem Miholjcu, kuće Normann u Osijeku, ali i neki drugi motivi i lokaliteti. Oni su svoje dojmove ovjekovječili camerom obscurom (mračnom kutijom s rupicom kroz koju prolazi svjetlo, koje nakon nekog vremena na fotoosjetljivoj podlozi ostavlja trag ciljanoga motiva).

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu