MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Otvorena izložba fotografija "Graditeljska baština valpovačkih vlastelina camerom obscurom"

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U sklopu obilježavanja Dana grada Valpova, sinoć je  Fotoklub Valpovo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo organizirao vrlo zanimljivu izložbu pod nazivom"Graditeljska baština valpovačkih vlastelina camerom obscurom".

Dragan Francuz, tajnik Fotokluba Valpovo naglasio je kako je izložbu priredio Hrvatski fotosavez, u suradnji s Fotoklubom Valpovo i Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće i da je izložba zbog svog obima podijeljena u dva dijela, jedan dio je izložen u Valpovu dok će drugi biti izložen u Kazališnoj kavani u Belišću.

Kompleksan izložbeni projekt Valpovački vlastelini Prandau-Normann ostvaren suradnjom više osječkih kulturnih ustanova, Muzeja Slavonije, Muzeja likovnih umjetnosti, Državnog arhiva u Osijeku, te Muzeja Valpovštine u Valpovu publici je ponudio i niz popratnih sadržaja, među kojima i fotoradionicu nadahnutu arhitektonskim nasljeđem tih vlastelina. Radionicu u organizaciji Hrvatskog fotosaveza za mlade, u suradnji Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku i Fotokluba Valpovo, pohađalo je 25 mladih sudionika, a rezultati njihova rada predstavljaju se javnosti ovom izložbom. Pojasnio je kako su na ovoj izložbi prezentirani pozitivi i negativi odabranog arhitektonskog blaga, među kojima su detalji dvoraca u Valpovu, Donjem Miholjcu, kuće Normann u Osijeku, ali i neki drugi motivi i lokaliteti i to camerom obscurom (mračnom kutijom s rupicom kroz koju prolazi svjetlo, koje nakon nekog vremena na fotoosjetljivoj podlozi ostavlja trag ciljanoga motiva).

Nazočnima se obratio i dr.sc. Dinko Župan koji je pohvalio nastalu izložbu i rekao kako bi ovaj postav mogao ići uz bok originalnom izložbenom projektu.

Izložbu je otvorila Nea Pohižek, a za glazbeni dio zaslužan je bio Predrag Matijanić.

 

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu