MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Renomirani trio gostuje u Valpovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo Vam donosi koncert"Tria teneda".

Koncert akademskih glazbenica Davorke Horvat, sopranistice, Neve Begović, violončelisticei Terezije Cukrov, pijanistice održat će se u Kapeli dvorca Prandau-Normann, Valpovo, u srijedu, 22. svibnja s početkom u 20 sati, uz slobodan ulaz.

 

Biografije:

 

Davorka Horvat, sopran

 

Sopranistica, diplomirala je solo pjevanje u klasi prof. Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1999). Godine 1998. dobila je nagradu dekana Muzičke akademije za izvedbu pjesama Albana Berga sa Zagrebačkom filharmonijom, a 1999. Rektorovu nagradu za sopransku dionicu u oratorijskom djelu F. Mendelssohna Elias. Debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu ulogom Leonore u Trubaduru G. Verdija. Od 2000. djeluje kao slobodna umjetnica, nastupa na samostalnim koncertima Lieda širom Hrvatske. Igra u dječjim glazbenim predstavama Kako je deva dobila grbu (2002, Kazalište Dubrava, režija Dora Ruždjak Podolski), I drvo je bilo sretno (2003, Teatar Exit, režija Rene Medvešek, glazba Krešimir Seletković), Ivica i Marica (2007, Kazalište Dubrava, režija Franka Perković). Surađivala je i sa Zagrebačkim gudačkim kvartetom, izvodeći djela modernih hrvatskih skladatelja. Surađuje s glumcima, plesačima i performerima. Uči ljude pjevati od 2000.

 

Neva Begović, violončelo

  

Diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Valtera Dešpalja. Dobitnica je Dekanove nagrade Muzičke akademije. Usavršavala se te diplomirala  i    magistrirala    na    Muzičkoj    akademiji    u    Zagrebu    u   razredu    prof.   Valtera    Dešpalja. Dobitnica    je    Dekanove    nagrade    Muzičke    akademije. Usavršavala se na „Universität    für    Musik    und    darstellende” u Grazu u razredu prof. Rudolfa Leopolda  i pohađala majstorske tečajeve znamenitih pedagoga. Kao solist nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju i Zagrebački komorni orkestar.  Suutemeljiteljica  je    gudačkog    kvarteta    Porin    (osnovanog    1998.    god.) s kojim intenzivno nastupa u domovini (Zadarske večeri, Osorske glazbene večeri, Festival Sv. Marka, Muzički bienalle, Dubrovačke ljetne igre i Lisinski subotom) i u inozemstvu (2000. Godine u Hannoveru predstavlja Hrvatsku glazbu na Svjetskoj izložbi EXPO 2000, u Austriji, Sloveniji, Argentini, Italiji i Kanadi). Djeluje kao profesorica violončela na glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Njeni učenici osvojili su brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Za izvrsne rezultate u radu s učenicima Agencija za odgoj i obrazovanje dodijelila joj je priznanja (školske godine 2007/2008 i 2009/2010). Snima za Hrvatski radio, za televiziju u Hrvatskoj i Austriji, te filmsku glazbu.

 

Terezija Cukrov, klavir

 

Terezija Cukrov, pijanistica rodom iz Poreča, ocijenjena je od strane kritike kao „suptilan, strastven i tehnički superioran izvođač“. Kao solist i komorni glazbenik nastupila je širom Europe, Amerike i Azije, na prestižnim pozornicama od kojih se ističu Carnegie Hall, Steinway Hall i njujorška MoMA. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, magistrirala na Mannes College of Music u New Yorku i doktorirala na Unverzitetu Rutgers u New Brunswicku, SAD. Učila je kod Ljubomira Gašparovića, Konstantina Bogina, Jerome Rosea, Susan Starr i Daniela Epsteina. Snimala je za Albany records i Innova recordings. Aktivno se bavi pedagoškom radom, održala je pijanističke seminare u Hrvatskoj, SAD-u i Hong Kongu. Predavanjima na temu “Elementi folklora u pijanističkoj literaturi hrvatskih kompozitora” predstavila se na Sveučilištima u Sloveniji, Rusiji i Gruziji. Suosnivač je i programski urednik međunarodnog glazbenog festivala “Terra Magica” koji se do 2010. održavao u Poreču, ugostivši brojne ugledne svjetske glazbenike.  Od jeseni 2011. živi u Zagrebu, djeluje na glazbenoj školi Pavla Markovca i Muzičkoj akademiji.

 

PROGRAM:

 

 

  1. PREVIN: "Vokaliza"   (klavir, violončelo, sopran)

 

  1. FAURE: "Elegie" op. 24   (klavir, violončelo)

 

  1. DE FALLA: "Siete canciones populares"   (klavir, violončelo, sopran)

 

  1. PROKOFIEV: "Sonata za čelo i klavir"

 

  1. SLAVENSKI:  "Pjesme moje majke"   (klavir, violončelo, sopran),

                                       obrada TENEDA

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu