MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Valpovački puhači oduševili na početku obilježavanja Dana grada

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Vrijedni i daroviti glazbenici Puhačkog orkestra DVD Valpovo, predvođeni dirigentom Daliborom Košutićem u cijelosti su iskoristili počast otvaranja programa obilježavanja Dana grada Valpova i opet iznova oduševili cjelovečernjim koncertom.

Odajući počast i prisjećajući se svog dugogodišnjeg kapelnika Stjepana Džebića, koncert su započeli Belišće maršem, skladbom koju je napisao čuveni skladatelj Sigmund Romberg, a za orkestar aranžirao upravo Stjepan Džebić i tako dodatno naglasili činjenicu da je koncert organiziran u sklopu drugog memorijala Stjepana Džebića.

Uz brojne poklonike glazbe sinoćnjem su koncertu nazočili gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo, predsjednik Gradsskog vijeća Dejan Pisačić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Valpovo Marko Barišić, predstavnici Vatrogasne zajednice Županije i Vatrogasne zajednice Grada Valpova i općine Petrijevci te članovi obitelji pokojnog Stjepana Džebića.

Sinoćnji su koncert svojim muziciranjem i izvedbama upotpunili članovi Gradske limene glazbe Donji Miholjac pod vodstvom Darka Nikolića.

Kroz koncert je vodila Ines Brezovac i između zanimljivih izvedbi predstavila domaći i gostujući ansambl i njihove najvažnije domete u bogatoj povijesti muziciranja.

Koncert su svojim nastupom obogatili i članovi udaraljkaške sekcije Kristijan Ravlić, Bartol Jelkić i Matko Varžić uz svog profesora Davora Lončara, a kao solist na alt saksofonu nastupio je i Tomislav Slačanac uz korepetitora Branimira Pepića.

Dugogodišnji kapelnik Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo Stjepan Džebić rođen je 1938. godine u Donjem Miholjcu, gdje se kao desetogodišnjak uključuje u rad pionirske glazbene škole pri DVD-u Donji Miholjac. Njegov prvi učitelj Stjepan Minarek uočio je odmah izuzetan potencijal malog trubača, te ga usmjerava na pohađanje glazbene škole u Osijeku, koju on s uspjehom i završava na trubi kao osnovnom instrumentu.

Kao dvadesetogodišnjak zapošljava se u Belišću, gdje zasniva obitelj. Već iduće 1959. godine uključuje se u rad zabavnog orkestra Amaterskog kazališta u Belišću. Bile su to nezaboravne glazbene večeri orkestra koji su sačinjavali: maestro Lulić, Kenig, Hajnc, Kulišić, Gyerek, Džebić... Zbog narušenog zdravlja Stjepan Džebić nakon nekoliko godina prestaje s aktivnim sviranjem.

Godine 1973. na nagovor svog prvog učitelja Stjepana Minareka koji je tada vodio valpovačku limenu glazbu, ponovno se aktivno počinje baviti sviranjem trube. Već iduće 1974. godine biva imenovan kapelnikom Limene glazbe DVD-a Valpovo na kojoj dužnosti je bio pune 44 godine. Gotovo trećina bogate povijesti Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo ispisana je rukom Stjepana Džebića. Ostat će zapamćen po tome što je prvi obučio mlade glazbenike na saksofonu i flauti. Kao izuzetni glazbeni pedagog odgojio je stotine mladih glazbenika na svim instrumentima.  Svoju ljubav prema glazbi prenio je i na sina Davora, a i današnji dirigent Dalibor Košutić prvu glazbenu naobrazbu dobio je od kapelnika Džebića.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu