MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Isporuka prvih strojeva

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO U tvornici Harburg Freudenberger u Valpovu, danas je povijesni dan. Isporučena su prva tri stroja za ekstrakciju ulja.

 

Harburg Freudenberger zapošljava preko 600 radnika u svojim pogonima u Belišću i Valpovu, a uskoro će u belišćanskoj novo zasnovanoj Poslovnoj zoni unutar bivšeg Kombinata kupiti parcelu od 17.500 m² i na noj izgraditi Logistički centar u kome će na najsuvremeniji način organizirati distribuciju rezervnih i ugradbenih dijelova za rastuću strojogradnju.   Od dolaska u Belišće, svi su pokazatelji u proizvodnji strojeva udvostručeni, ne bez ponosa kaže član uprave Zoran Uranjek.

Cijeli je projekt započet u srpnju prošle godine kada je donesena odluka da se Tvornica za proizvodnju strojeva za ekstrakciju ulja iz Hamburga preseli u Valpovo. U međuvremenu je uloženo 13 milijuna kuna u izgradnju hale, nabavku strojeva i organizaciju proizvodnje. Današnjom isporukom prvih strojeva proizvedenih u Valpovu taj je projekt završen, i počinje novi, u kome započetu proizvodnju treba podignuti na višu razinu.

- Hamburška je tvornice godišnje isporučivala 25 strojeva, a naš je cilj da postignemo dvostruko veću proizvodnju i plasman na svjetsko tržište, kaže Zoran Uranjek član Uprave Harburg Freudenbergera . Prva tri stroja namijenjena su jednoj uljari nedaleko Bremena, i zbog specifičnih uvjeta svaki je težak oko 13 tona, za razliku od standardnih koji teže i do 20 tona. Vrijednost svakog od strojeva je 150 tisuća Eura, a do kraja godine ćemo isporučiti još tri.

-U valpovačkoj poslovnici za proizvodnju ovih strojeva, kojom rukovodi Antonio Lukačević zaposleno je 38 radnika, i sada rade u dvije smjene, a kako budu rasle narudžbe, rast će i broj novozaposlenih, nastavlja Uranjek. Sasvim smo sigurni da ćemo uskoro postići planirani ritam proizvodnje, jer imamo stalne kontakte s našim predstavnicima u svijetu koji organizirano dovode partnere i potencijalne naručitelje stojeva u Valpovo da se sami uvjere u novoizgrađene kapacitete. Već su ugovorene isporuke 15 strojeva za uljare diljem svijeta - od Njemačke, Finske i Francuske do Rusije, Kazahstana, Sjedinjenih država, Nigerije i Južnoafričke republike. Treba dodati da su vitalni dijelovi strojeva izloženi jakim abrazivnim utjecajima i moraju se zamjenjivati dva tri puta tijekom godine, što će osigurati dodatne poslove i obavljanje servisa.

-Ponosan sam na sve koji su realizirali ovaj projekt i čestitam im na postignutom uspjehu. Zadovoljstvo je biti gradonačelnikom grada u kojem je smješten Poslovni pogon jedne takve tvrtke koja postaje vodeći proizvođač strojeva u zemlji. Raduje me da smo i mi u gradskoj upravi dali svoj doprinos tome osiguravanjem odgovarajućih uvjeta za izgradnju novog pogona i stavljanja u funkciju, rekao je gradonačelnik Valpova Leon Žulj koji je sa suradnicima prisustvovao utovaru prvih strojeva

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu