MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Otvoreni za suradnju

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Sinoć je javnosti predstavljena novoosnovana Braniteljska socijalno-radna zadruga „Fajferica“.

Osnovali su je branitelji, članovi braniteljske udruge iz Valpova te Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije.

Na ideju o udruživanju branitelja u zadrugu došao je Milan Belcar, koji je  na jučer održanoj Skupštini zadruge imenovan upraviteljem, a pridružili su mu se i Darko Mikolin, Zoran Markota, Damir Varaždinac, Vlatko Papac, Ivica Juračić, Stanko Čiča, Ivana Belcar, Vlado Gregurec, Josip Vučetić, Mato Mišković i Tatjana Mikolin.

Njih dvanaestero odlučilo je udružiti sve raspoložive resurse te aktivno djelovati, u skladu s pravilima zadruge, stvarajući preduvjete za razvijanje, prije svega poljoprivredne proizvodnje i stočarstva.

-Nismo se bojali neprijatelja pa se ne bojimo uhvatiti u koštac i s novim izazovima, rekao je, predstavljajući zadrugu zainteresiranim sugrađanima Milan Belcar. Mi, osnivači, svjesni smo da nas na putu očekuju brojni problemi, ali smo se s njima spremni suočiti za dobrobit nas i naših obitelji. Uvjereni smo da ćemo udruženi u zadrugu lakše poslovati i baviti se onime što znamo. Ja sam se bavio poljoprivrednom proizvodnjom u sklopu vlastitog gospodarstva i spreman sam sva iskustva, stečeno znanje, opremu i zemljište udružiti u zadrugu o zajedničkom interesu. Slično je i s drugim suosnivačima, svatko je spreman udružiti znanja, vještine i opremu radi zajedničkih interesa.

Otvoreni smo za suradnju sa svakim tko nam se želi pridružiti i uvjeren sam, da ćemo uskoro imati i više članova, rekao je Darko Mikolin, predsjednik Skupštine zadrugara.

Podršku braniteljima – zadrugarima došla je pružiti Ana Brajnović, zamjenica gradonačelnika Grada Valpova, gdje je i sjedište zadruge.

-Raduje me vaša inicijativa da se udružite kako biste lakše i jednostavnije svladavali poteškoće vezane za poljoprivrednu proizvodnju s kojom ste se naumili baviti. Uvjerena sam da će vam se vrlo brzo pridružiti još branitelja i drugih potencijalnih članova koji se sada bave poljoprivrednom proizvodnjom u sklopu svojih gospodarstava. Jamčim vam da će vas grad podržati u vašim nastojanjima stvarajući što bolje uvjete za djelovanje zadruge i želim vam uspjeh u radu na dobrobit vaših obitelji i sugrađana i šire društvene zajednice, rekla je čestitajući osnivačima na poduzetnosti i udruživanju.

-Dakako, očekujemo i pomoć resornog ministarstva, a potporu ćemo iskoristiti za kupovinu osnovnog stada i potrebne mehanizacije, rekao je Belcar odgovarajući na pitanja posjetitelja.

-Ne kanimo se zadržati samo na uzgoju svinja fajferica, kako smo najavili imenujući zadrugu. Djelatnost ćemo prilagođavati uvjetima koji će nastajati širenjem zadruge, a usklađivat ćemo je raspoloživim zemljištem, opremom i znanjima i vještinama zadrugara, najavio je Belcar.

U nastavku predstavljanja novoosnovane zadruge, prikazan je dokumentarni film „Obitelj BUTORAC – početak i kraj pakla“, kao dio aktivnosti Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Osječko-baranjske županije. Naime, oni su snimili već nekoliko dokumentaraca o svojim ratnim djelovanjima te sudbinama suboraca.

Sinoć prikazan film kazuje svjedočanstvo Zorice Butorac, supruge poginulog hrvatskog branitelja Đure Butorca koji je 1.kolovoza 1991. godine, zajedno sa još 39 hrvatskih branitelja poginuo u Policijskoj postaji Dalj, koju su raketirale paravojne srpske snage potpomognute sa bivšom JNA.

Toga dana prije i za vrijeme napada na Policijsku postaju Dalj, obitelj Butorac, supružnici Đuro i Zorica te dvoje malodobne djece su se nalazili u prostorima postaje gdje su za vrijeme napada Zorica i malodobni sin bili ranjeni, da bi na kraju završili u zarobljeništvu u Bačkoj Palanci. Sinoćnju je projekciju filma Valpovčanima svojom nazočnošću uveličala protagonistica filma Zorica Butorac.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu