MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dečke s viškom energije s ulice odveli na strunjače

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Sambo klub Belišće djeluje tek godinu dana i sastavni je dio Sambo akademije uz još tri kluba: Sambo klub Osijek, Sambo klub Fami Donji Miholjac i Sambo klub Joly.

No, premda je riječ o relativno kratkom razdoblju, postignuti su iznimno dobri rezultati, a svakako treba izdvojiti 5. i 7. mjesto na europskom prvenstvu, 3. ekipno na međunarodnom kupu u Novom Sadu, državni prvaci 2014. - kadeti, kadetkinje, juniori i seniori, 6 zlata, 3 srebra i 3 bronce na međunarodnom turniru u grapplingu. U klubu se, osim samba i combat samba, trenira grappling, hrvanje slobodnim stilom i MMA, a treniraju djeca od 4 godine do veterana.

No ono što je posljednjih dana posebno zainteresiralo javnost Valpovštine, ali i šire okolice, jest zajednički projekt Sambo kluba i Policijske postaje Belišće, točnije kontakt-policajca Zdravka Vuksanića - Đone, kojim nastoje animirati mladiće u Belišću za jače uključivanje u rad ovog kluba.

- Redovitom ophodnjom po Belišću te u razgovoru s građanima duže sam vrijeme uočavao da je u gradu 20-ak mladića koji se ne bave sportom ni bilo kakvim drugim korisnim aktivnostima, a istovremeno su bili skloni višak energije izraziti na ne baš ugodne načine, koji ni u jednoj zajednici ne mogu biti prihvatljivi ni dobrodošli. U razgovoru s njima došao sam do zaključka da bi bilo dobro usmjeriti ih da taj višak svoje energije potroše pod kontroliranim uvjetima, na zdrav i prikladan način. Tako je došlo prvo do razgovora, a zatim i do konkretne suradnje s prvim čovjekom Sambo kluba Belišća, Christianom Uskokovićem, koji je pristao u klub primiti i trenirati mladiće iz Belišća. Rezultati su već za vrlo kratko vrijeme postali vidljivi: mladići su se zagrijali za borilačke sportove, a zahvaljujući redovitim dolascima na treninge i upornosti, na natjecanjima su već počeli osvajati i prve medalje. Zadovoljni su i oni, a i cijela zajednica - ispričao nam je s neskrivenim zadovoljstvom belišćanski “boby”, koji i sam redovito dolazi na treninge Sambo kluba.

- Borilački sportovi iznimno su dobri za mlade jer kroz njih jačaju samopouzdanje, razvijaju se fizički i psihički te potiču samokontrolu i samopouzdanje. To se najbolje dokazuje na ovom najnovijem primjeru mladih Belišćana koji na obostrano zadovoljstvo redovito dolaze na treninge i postižu sve bolje rezultate - ističe Uskoković.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu