MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

HARBURG-FREUDENBERGER BELIŠĆE D.O.O. : Primjer dobre prakse u strukovnom obrazovanju

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE/ZAGREB U četvrtak, 20. listopada 2022.g. u Zagrebu je održano završno događanje programa Skills Experts.

Pred ravnateljima srednjih škola, predstavnicima agencija za obrazovanje i predstavnicima tvrtki  su bili prezentirani rezultati ovog programa dualnog strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj, a u završnom događanju programa sudjelovali su i predstavnici tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o.

Mladen Matanović, voditelj CNC programiranja i Ana Vuković, referentica ljudskih potencijala su prezentirali rad Trening centra tvrtke Harburg Freudenberger d.o.o. kao primjer dobre prakse u gospodarstvu te su sudjelovali u panel diskusiji – iskustva s dualnim modelom obrazovanja i pogled u budućnost. Na samom kraju programa bila je upriličena i dodjela nagrade Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za strukovno obrazovanje gdje je učenik Strojarsko tehničke škole Osijek, Filip Kovačević, koji obavlja praktičnu nastavu u Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o., osvojio 2. mjesto u kategoriji CNC operatera po dualnom modelu.

                                       mentor Željko Antolović i učenik Filip Kovačević  

 

                                                            Filip Kovačević na praksi

Cilj ove nagrade je nagraditi najboljeg učenika za uspjeh u školi i na stručnoj praksi kod poslodavca, pritom uzimajući u obzir i izvannastavne uspjehe. Ideja je bila predstaviti široj javnosti uspješne primjere suradnje učenika strukovne škole i poslodavca u području strukovnog obrazovanja po dualnom modelu.

Kandidata za najboljeg učenika mogli su prijaviti tvrtke i obrazovne ustanove koje provode program za CNC operatera prema dualnom modelu (dualnog CNC operatera), a pritom je nužno bilo da tvrtka prijavu preda s obrazovnom ustanovom iz kojih prima učenika na praksu.

Pristigle prijave ocjenjivao je neovisan žiri, sastavljen od stručnjaka njemačkog i hrvatskog gospodarstva te politike, a ocjenjivalo se između ostaloga i  Inovativnost/proaktivnost, pouzdanost/točnost, timski duh i uspjeh na natjecanjima.

Tvrtka Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. zajedno sa Strojarsko tehničkom školom Osijek sudjeluje u provedbi dualnog programa za CNC operatera te su prijavili učenika 3. razrada Strojarsko tehničke škole Osijek, koji obavlja praktičnu nastavu u Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o., Filipa Kovačevića koji je osvojio drugo mjesto, a od prvog mjesta ga je dijelilo samo par bodova te je dobio iznimne pohvale od strane žirija. Ovo je samo jedan od pokazatelja iznimno dobre suradnje škole i poslodavca što u konačnici dokazuju i ovi iznimni rezultati.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It