MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Planinarska kestenijada

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U subotu 15.listopada, velika grupa belišćanskih planinara je boravila na Hrastovačkoj gori iznad Petrinje.

 

U organizaciji HPD "Zrin" Petrinja na Hrastovačkoj gori održavala se manifestacija "Planinarska kestenijada". Na ovaj skup došli smo autobusom, jer su se uz članove društva odazvali i djelatnici Srednje škole Valpovo s Planinarskom sekcijom. Krenulo se u 5,30 sati u smjeru Petrinje, koja je smještena u donjem Pokuplju, na krajnjim obroncima Zrinske gore. Okolicu grada čine brdoviti predjeli sa seoskom idilom živopisnih pejsaža Banovine. Okupljanje je bilo zakazano na Štrosmayerovom šetalištu. Pravac kretanja je Hrastovačka gora, čiji se obronci spuštaju do samoga grada i ona je sjeverozapadni izdanak Zrinske gore. Ovo je najbogatija regija po zalihama pitke vode i kestenovim šumama u Jugoistočnoj Europi.  

Kretalo se dvjema stazama do najvišeg vrha na 415 m gdje se nalazi Planinarski dom "Matija Filjak". Za dulju stazu iz parka odlučio se najveći broj  sudionika i hodalo se oko 3 sata. Ostali su išli kraćom stazom iz sela Hrastovica oko 1,5 sata hoda. Vrijeme je bilo prohladno, a gusta magla zasjenila je lijepe vidike rijeke Kupe. U šumi je prava jesenska idila. Uz stazu u šumi i na stazi svi su mogli kupiti kestene i uživati u ovoj lijepoj planini. Između 12 i 14 sati svi su se okupili ispred Doma na vrhu.

Tamo se odvijao zabavni program uz planinarski grah, kotlovinu, ćevape, pečene kestene , razne vrste kolača od kestena, a sve je pratila vesela glazba i ples. Prema informaciji domaćina ovdje je bilo 800 do 1000 planinara iz četrdesetak planinarskih društava diljem Hrvatske, a bilo ih je i iz BIH. Na žalost, veselicu je prekinula kiša, koja se baš onako jesenski izlila, pa smo se ranije od planiranog odlučili za povratak. Svi su bili zadovoljni ovim izletom i bez obzira na blatne gojzerice i odjeću, u autobusu je vladalo veselo raspoloženje.

U 21 sat smo se sretno vratili kućama.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu