MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ponosni na ostvareno

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE Klub pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišča održao je u srijedu, 12. ožujka redovnu godišnju skupštinu.

 

Kao i svake godine, godišnja skupština prilika je da se zaokruže aktivnosti u protekloj, ali isto tako i predlažu aktivnosti za tekuću godinu. Predsjednik Kluba Angel Milišić-Zečević naglasio je kako je prošla, 2013. godina bila izrazito uspješna, kako i po ostvarenim rezultatima, tako i po brojnosti članova Kluba koji su sudjelovali u mnogim aktivnostima. Baraberi su već nekoliko godina stalni natjecatelji u utrkama koje organizira Hrvatska pustolovna liga - utrkama koje predstavljaju kombinaciju trčanja, plivanja, veslanja, planinarenja, trekinga, biciklizma, itd. Između ostalog, Klub je već nekoliko godina i sam organizator jedne od pustolovnih utrka u sklopu Lige - Baraber Adventure Race (popularni B.A.R), koji je i prošle godine okupio dvadesetak timova iz Hrvatske i susjednih zemalja. Na temelju iskustva i dobrih ostvarenih rezultata članova kluba u sve popularnijem "trekingu", Klub je prošle godine po prvi puta sa svojom organizacijom treking utrke Papuk Trek i službeno uvršten u kalendar hrvatske treking lige. O važnosti navedenog uvrštenja u Hrvatsku treking ligu govori i podatak da je u odnosu na stotinjak natjecatelja u prijašnjim godinama, broj natjecatelja u 2013. godini dosegao gotovo 300! Osim redovitih treninga članova Kluba koji su podrazumijevali veslanje rijekom Dravom, penjanje na brdo Aršanj u susjednoj Mađarskoj, planinarenje na Papuku u Krndiji, redovite treninge biciklima itd., Klub je već tradicionalno o blagdanu Velike Gospe organizirao veslačko-biciklističku regatu Belišće-Aljmaš-Belišće koja je ove godine okupila pedesetak sudionika. Također, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje klub je organizirao revijalnu biciklijadu Belišće-Vukovar-Belišće u dužini od cca 140 km, na kojoj je također sudjelovalo pedesetak bicilista rekreativaca.

Planovi za slijedeću godinu su definirani: od organizacije već tradicionalnih pustolovnih i treking utrka na području Slavonjie (Baraber adventure race u svibnju i Papuk Trek u rujnu), organizacije revijalnih biciklijada i veslačkih regata, do redovitih treninga za članove kluba ali i svih zainteresiranih građana koji bi htjeli isprobati pomalo drugačije sportske aktivnosti od klasičnog nogometa, košarke ili tenisa. Upravo ova posljednja navedena aktivnost na skupštini je usvojena kao glavna zadaća vodstva kluba u ovoj godini: privući što veći broj građana na rekreativne aktivnosti i kvalitetno korištenje slobodnog vremena. Tako će Klub po potrebi ( i zainteresiranosti građana) ove godine organizirati tečajeve veslanja, orijentacije u prostoru, trčanja, itd. Također, na ovogodišnjoj pustolovnoj utrci Baraber adventure race, koja će se održati na području Belišća i šire okolice, uz dvije standardne kategorije utrke (Ultra - 100 km i Light - 50 km), uvest će se i treća kategorija u duljini od 20 kilometara namijenjena upravo onima koji još nemaju iskustva u pustolovnim sportovima. 

Baraberi se ovom prilikom zahvaljuju svim sponzorima, donatorima i prijateljima koji su pomogli u funkcioniranju Kluba u prošloj godini, pa tako navode: Grad Belišće i Turističku zajednicu Grada Belišća, Osječko-baranjsku županiju, Grad Našice, Zajednicu športskih udruga Belišće, Turističku zajednicu Belišće, Kombel d.o.o. Belišće i udrugu "Zvono" Belišće.

 

Davor Novaković

Baraber extreme team Belišće

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu