MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Alenko Bajer novi je predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Valpova

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Sinoć je održana redovna Izborna Skupština Zajednice športskih udruga Grada Valpova, na kojoj je Alenko Bajer, dosadašnji tajnik, izabran za novog predsjednika.

Članovi Skupštine, predstavnici športskih udruga, prethodno su prihvatili izvješća o radu u protekloj godini te planske dokumenta za 2018. godinu te dali razrješnicu starom čelništvu Zajednice, na čelu s Dubravkom Kučincem.

Iz podnesenih izvješća vidljiv je značajan napredak u organizaciji djelovanja Zajednice, konsolidacija na svim sektorima funkcioniranja, a osobito su uočljive uštede u financiranju rada Udruga, kao izravna posljedica utvrđivanja pravilnika s jasnim  kriterijima za raspodjelu raspoloživih financijskih sredstava.

U protekom mandatu učinjene su i brojne druge organizacijske promjene koje su unaprijedile rad sportskih udruga, a između ostaloga, Valpovo je, zajedno s drugim jedinicama lokalne samouprave Valpovštine postao dio Europske regije športa, zajedno s Belišćem, Općinom Petrijevci, Bizovac, Harkanjem i Siklosem.

U prošloj godini se raspolagalo s 811. 470 tisuća kuna, od čega je 598.500 transferirano udrugama, a ove godine će na raspolaganju biti 1, 110.000 kuna, a 850.000 planira se usmjeriti na financiranje športskih udruga.

U sklopu Programa rada Zajednice športskih udruga utvrđene su temeljne zadaće sa smjernicama koje imaju za cilju unaprijediti djelovanje športskih udruga, sportsko-rekreacijsku aktivnost građana, a utvrđen je i program manifestacija i sportskih priredbi koje se planiraju organizirati. Uz to će se više pozornosti posvetiti radu s mladima i djecom, a na višu razinu podići i sustav obrazovanja sportskih kadrova za rad sa sportašima.

U radu Skupštine Zajednice Športskih udruga Grada Valpova sudjelovao je i gradonačelnik Matko Šutalo i sam dugogodišnji aktivni sportaš i sportski djelatnik i između ostaloga istaknuo kako se obavljajući funkciju gradonačelnika zalagao za veća izdvajanja za športske udruge iz gradskog proračuna te najavio takav odnos i u narednom razdoblju.

Budući da je Skupština bila izborna, javnim je glasanjem, nakon predstavljanja Alenka Bajera i Vjekoslava Šimića, kandidata za predsjednika Zajednice, Alenko Bajer s 19 glasova od 29 članova Skupštine, izabrana za predsjednika u sljedećem mandatnom razdoblju.

Za tajnika je jednoglasno izabran Nenad Petrović, a također je izabran novi Izvršni odbor u sastavu:

 1. Predsjednik - Alenko Bajer
 2. Grad Valpovo – Goran Šimić
 3. NK Valpovka – Alen Tramposch
 4. Marko Gaborović – NK Slavonac
 5. Željko Varžić – nogomet
 6. Marijan Barišić – borilački sportovi
 7. Tomsilav Birovljević – gimnastika
 8. Franc Sakač – streljaštvo
 9. Monika Matković – odbojka
 10. Ivan Tonković – košarka
 11. Zoran Pepić – sportski ribolov
 12. Darko Bošnjak – školski sport
 13. dr.sc. Josip Cvenić – tenis, stručni suradnik

te

Nadzorni odbor u kojem je, kao i do sada, predsjednik Vlado Čamagajevac, a članovi Zlatko Ištvanović i Dario Berečić. 

  

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu