MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

      

„Krndijom do zdravlja“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U organizaciji HPD „Sunovrat“ Đurđenovac održan je skup planinara pod nazivom „Krndijom do zdravlja“.

Ovaj jesenski skup planinara na Krndiji ranije su organizirali našički planinari i neko vrijeme je izostao, pa su tradiciju nastavili durđenovački. Na skup se odazvalo pedesetak planinara.

Bile su predviđene tri staze od poznatog izletišta Staklana, a krajnji cijlj je planinarska kuća „Tivanovo“ u Gazijama.

Jedna grupa je krenula s predviđene početne točke s njima i dvoje naših članova, a većina naše grupe je vozilima došla u Gazije. Odatle smo planirali u susret s onima do Staklane, no ulaskom u šumu privukla nas druga staza i pravac. Za promjenu pravca bile su odlučujuće gljive sunčanice, koje su nas zadivile svojim bijelim klobucima izvirujući iz trave uz stazu.  Uspinjali smo se u više predjele šumskim putem posutim plodovima žira i lišćem već obojenim jesenskim bojama.  Tako smo hodali više od tri sata i naša mjerna sprava je pokazala više od deset tisuća koraka. Sve je proteklo u ugodnom raspoloženju kao i inače i baz obzira na promjenu pravca opravdali smo cilj ovog  izleta.

Vrativši se u prostor kuće Tivanovo zatičemo i dvoje naših članova s našim najmlađim sudionikom (7 godina), koji su uživali u nešto kraćoj šetnji šumom i područjem oko kuće. Na pripremljenoj vatri pripremamo planinarske delicije i dočekujemo dolazak planinara iz pravca Staklane. Nastavljeno je ugodno planinarsko druženje do kasnih posljepodnevnih sati.

Na kraju pozdrav s našim uvijek ljubaznim domaćinom Tivanom i povratak kućama .

Najvažnije od svega: naš najmlađi sudionik je bio zadovoljan izletom i najavio da će ozbiljno razmisliti o učlanjenje u planinarsko društvo i nastaviti s planinarenjem. Ovaj put je bio s bakom i djedom, a možda privoli i roditelje.

Ove lijepe jesenske dane želimo maksimalno iskoristiti, pa već iduću nedjelju planiramo izlet na Dilj.

  1. studenoga planiramo tradicionalni izlet „Martinje u Kutjevu“ za veći broj sudionika. Ovim putem pozivamo planinare i zainteresirane izletnike da se prijave što prije ako je moguće do 19. listopada, kako bi mogli angažirati autobus.

Prijaviti se za izlet možete našim vodičima izleta: Goran Maričić-098 252 676, Mili Andrić 098 937 9960 ili tajnici Nadi Donković 098 822 572. 

 

  

 

 

 

                                                                                                  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu