MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

Belišćani na Požeškoj gori

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Organizator ovog pohoda, sedmog po redu, je Planinarska sekcija  iz Zakorenja (malo selo nedaleko Požege) u podnožju Požeške gore.

To je sekcija HPD „Sokolovac“ Požega.  Ovo je sedmi po redu pohod na najviši vrh Požeške gore Kapavac  618 mn. Skup postaje sve popularniji i sve brojniji.

Ove godine se okupilo 180 planinara iz Slavonije i Baranje iz 13 planinarskih društava. Naše društvo je bilo zastupljeno s 10 članova. Pokrovitelj skupa je Općina Brestovac  i matično društvo HPD „Sokolovac“ iz Požege. Skup je pozdravio općinski načelnik, predsjednik HPD „Sokolovac“ i predsjednik Udruge „Slavonski planinari“ Predrag Livak i pročelnik Sekcije Matej Lončarević.

Domaćini su se kao i do sada iskazali u organizaciji, ali i u  uređenju staze.

               Nakon pozdravne riječi ispred male, lijepo uređene planinarske kuće „Bajin kijer“  u 9,20 sati planinari su u dugoj koloni krenuli na stazu. Vrijeme je bilo u početku oblačno, ali ugodno –primjereno dobu godine.  Staza vodi sjevernim obroncima Požeške gore u početku travnata i bez snijega, a kako se krenulo u više predjele, snijeg je postajao sve dublji , a zimska idila sve ljepša.  Bilo je puno ugodnih susreta s prijateljima iz drugih društava i u veselom raspoloženju za nešto više od dva sata bili su svi na vrhu. Pojavilo se i sunce i ovdje je uslijedio odmor. Dočekala nas je velika vatra na čistini i topli napitci koje su nam priredili u dogovoru s domaćinima članovi Udruge „Sveti Blaž“ iz obližnjeg sela Tisovac, iz prve susjedne općine Staro Petrovo selo.  Nakon ugodnog druženja, fotografiranja  sa zastavama  kod točke vrha i okrijepe, uslijedio je povratak  lakšom stazom.  Na početku silaska, kao i na vrhu, bilo je najviše snijega, koji je blistao obasjan sunčevim zrakama, a pogled je bio prelijep i sezao sve do vrha Papuka i jednim dijelom na Psunj.

Kako smo se spuštali bilo je sve manje snijega i sve toplije pa se tlo odmrzlo i pred sami kraj staze gazili smo kroz blato koje nije umanjilo ugodno raspoloženje. Pokraj staze na nekoliko mjesta iz trave su izvirili cvjetovi jaglaca – očito ih je izmamilo sunce. Hodalo se nešto više od četiri sata uz odmor na vrhu i prešli smo oko 11 km.  Skup su osiguravali pripadnici HGSS-a iz Požege i nije bilo potrebe za intervencijom, jer su domaćini pripremili stazu i svi su se kretali oprezno na strmim mjestima, a  svi su imali odgovarajuću opremu.

                U Vatrogasnom domu za sve je pripremljen ručak , a za veselicu su bili zaslužni glazbenici iz Rešetara.  Domaćini su svim društvima uručili zahvalnicu za prisustvo na skupu. Veselica uz ples i pjesmu je potrajala do 16 sati. Predstavnici brdske i ravne Slavonije su pokazali u najljepšem svjetlu svoje jedinstvo i  kako fizičii umor, niti teškoće života u Slavoniji ne mogu uništiti slavonsku dušu.

                U ugodnom raspoloženju vratili smo se kućama u večernjim satima.  Putem smo razgovarali o predstojećim aktivnostima.  29. siječnja ove godine društvo bilježi 25 godina kontinuiranog rada i ove godine ćemo na razne načine obilježavati ovaj značajni jubilej.  1. veljače bit će održana izvještajna skupština o aktivnostima u 2018.g. godini, pa ovom prilikom obavještavamo sve članove da se na odazovu i prisustvuju Skupštini. 

  

 

 

                                                                                                             Tajnica Nada Donković

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

PROGRAM             51. LJETA VALPOVAČKOG

 

 

KINO PROGRAM U LIPNJU

  

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

   

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu