MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

Skup planinara i izletnika „Belišćanski podravski pješački put“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U subotu, 6. travnja  2019.g., održan je veliki skup planinara i izletnika u prostoru Kajak Kluba koji je organiziralo HPD „Belišće“ iz Belišća.

Skupu su, uz brojne goste, nazočili dogradonačelnik  Domagoj Varžić, predsjednik ZSU Milan Zamaklar i predsjednik Udruge „Slavonski planinari“   Predrag Livak. Skup je pozdravio predsjednik HPD „Belišća“  Goran Maričić uz kratak osvrt na značaj skupa i naglasak na jubilej -25 godina kontinuiranog rada društva i o priznanju za rad Društvu i pojedincu Slobodanu Soldi –ZLATNI ZNAK  HPS-a. Dogradonačelnik je također pozdravio prisutne i uputio im riječi dobrodošlice, a predsjednik udruge „Slavonski planinari“ uz riječi pozdrava je skup izvijestio i o nominaciji i priznanju HPS-a „SREBRNI ZNAK“ za HPD „Belišće“.

Ovo je deveti kontinuirani skup planinara, a prvi je bio 2002..g., kada je staza markirana i uređena.

Na skup se odazvalo oko 260 sudionika iz 20 planinarskih udruga i  iz Odreda  izviđača „Iovalius“ Valpovo, učenici iz Osnovne škole „Ivan Kukuljević“ Belišće i drugi izletnici i ljubitelji prirode. Uz naše planinare iz Osijeka, Virovitice, Feričanaca, Slavonskog Broda, Orahovice, Đurđenovca, Požege, Našica, Đakova, Markuševca i po prvi put Otočca PD „Gromovača“ bili su prisutni planinari iz Kaknja, Zenice,  Maglaja i Vogošće –BIH.  Ono što nam čini posebno zadovoljstvo je to,  da je bio prisutan veliki broj djece iz Osnovne škole s roditeljima njih više od 60, a osječko društvo HPD „Zanatlija“ uz svojih 15 članova  poveli su i 23 djece članova Planinarske sekcije „Dumine“  među njima i djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci . Najmlađi aktivni planinar HPD „Belišća“ je bio Filip Maričić 7 god, a među ostalom djecom je bilo njih s još manje godina. Bili su tu i pripadnici HGSS-a Stanica Osijek, koji su se brinuli za sigurnost svih, a na mostu su imali i vježbu, koju su djeca s velikim zanimanjem pratila, a neki su se okušali i u spuštanju s mosta.

Gosti su dočekani uz uobičajene planinarske delicije (kruhom s različitim namazima, čajem  i  pićem dobrodošlice). Ponuđene su dvije staze 5 sati hoda i 3,5 sata uz vodiče i domaćine.

Jutro je bilo hladno i maglovito,  no dan je završio obasjan suncem i svi su uživali,  a naročito djeca su uživala na ovoj lijepo uređenoj stazi, najviše na mjestu gdje se silazi u korito Drave na veliku površinu pijeska. Učenici škole su se kretali stazom do bistrinačkog odmorišta i ranije su se vratili, i prešli su nešto više od 5 km. Bili su veseli i bez nekih tragova umora. Uživali su u planinarskoj deliciji –grahu i osvježili su se sokom, a raznovrsni kolači su ih oduševili. U pratnji svojih roditelja još neko vrijeme su ovdje uživali i zadovoljno su krenuli kućama. Nešto poslije 13 sati pristizali su i drugi. U prvoj grupi sa kraće staze su stigla djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Oni su prešli više kilometara i isto tako su uživali u grahu, kolačima i soku. Neko vrijeme su se igrali s loptom na livadi i promatrali pripadnike HGSS-a, te veseli i zadovoljni  napustili prostor kajaka. Kako su pristizale grupa po grupa s dulje staze, kotlovi s grahom su se praznili i svi su nakon okrijepe imali priliku osvježiti se napitcima, a za kraj su stigli već  poznati  naši raznovrsni ukusni kolači. Naš Darko se pobrinuo za zabavni dio, pa se uz glazbu i zaplesalo, kako to planinari znaju.  I ovaj put dobili smo pohvale za stazu, organizaciju za pripremljene delicije i naročito za kolače. Program je trajao do oko 18 sati. Naši gosti iz Otočca su ostali na noćenju i u nedjelju su s našim vodičem i dopredsjednikom Zoranom Markovićem i još dvoje članova otišli na izlet na Papuk.

           U pripremama ovog skupa sudjelovalo je više od dvadeset članica i članova. Teško je izdvojiti neka imena, jer su svi podjednako zaslužni. I ove godine 25 žena je ispeklo ukusne kolače. Naš glavni kuhar Tomo i njegovi pomoćnici Drago, Branko, Pepa, Mirko B. I Mirko M. možda su imali ipak složeniji zadatak-nahraniti više od 200 osoba.  Vodiči: Zoran, Ivan, Franjo, Mila i Janika su također sigurno vodili i imali odgovornost za sve, a naročito djecu.  Sa ženama i ekipom koja je odradila pripreme, održavanje skupa i kasnije pospremanje prostora bilo je zadovoljstvo raditi i njima malo je reći hvala.

Zahvalni smo gradu Belišću koji podržava naš rad, kao i voditeljima Kajak kluba za ustupanje ovog lijepog prostora.

 

                                                                                             Tajnica Nada Donković

 

 

          

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu