MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRADONAČELNIK VALPOVA:Objasnite sugrađanima zašto

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Nakon jučer održane 36. sjednice Gradskog vijeća Grada Valpova, sugrađanima se priopćenjem obratio gradonačelnik Matko Šutalo. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

            Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova, po treći puta unazad 4 mjeseca, predložio sam vijećnicima da donesu Odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduženju kako bismo mogli dovršiti započete kapitalne projekte i krenuti u realizaciju novih. Radi se o projektima koji su velikim dijelom financirani sredstvima EU, dok manji dio mora pokriti Grad, sredstvima iz vlastitog proračuna.

Procedura je i više nego jasna. Grad mora osigurati sredstva za projekte, a novcem od ministarstva ili europskih fondova vraća se podignuti kredit. Tako funkcioniraju svi gradovi i općine u Republici Hrvatskoj koji povlače sredstva iz Europske unije.

Na jučerašnjoj sjednici nisam ostao ni malo iznenađen kada su vijećnici HDZ-a, zajedno s koalicijskim partnerima, ponovno glasali protiv mog prijedloga. Svojim postupkom još jednom su javno pokazali da im nije stalo do razvoja našeg grada i do njegovih građana. Vjerujem da bi bili najsretniji da se u gradu ništa ne radi i da samo vraćamo njihove dugove koje su nagomilali u 20 godina nerada.

Ovim putem pozivam redom gospodu Dejana Pisačića, Jozu Piškorjanca, Ivanu Bagarić, Željka Varžića, Vitomira Matokovića, Spomenku Stanić, Branka Markotu i Jozu Bogdanovića, na čelu s Antunom Katalenićem da objasne našim sugrađanima zašto su protiv:

  • izgradnje biciklističko pješačkih staza u Valpovu, u ulicama Matije Gupca i Ive lole Ribara
  • izgradnja parkirališta kod valpovačkog mjesnog groblja
  • završetka izgradnje Zone malog gospodarstva
  • izgradnja ceste na Starovalpovačkom putu i
  • projekta rekonstrukcije Trga Kralja Tomislava

No, to nije sve. Ne izglasavanjem Odluka o financiranju nabrojanih projekata dovode  u problem i dovršetak izgradnje i rekonstrukcije Doma u Nardu, dovršetak izgradnje zgrade DVD-a u Ladimirevcima te Doma u Zelčinu, a da ne govorim da to nosi i manjak sredstava za udruge, stipendije, vrtiće, jer ćemo sredstva namijenjena u tu svrhu morati utrošiti na pokriće troškova već ugovorenih projekata.

Njihova jučerašnja odluka isključivo je politička. To čak nisu niti osporavali. Svima je jasno da su odlučili kočiti napredak grada pod svaku cijenu, i to samo zato što nemaju izvršnu vlast. Ponovo pokazuju svoje pravo lice i ponašaju se kao da nisu dio ove naše zajednice.

Međutim, bez obzira na sva podmetanja koja nas prate već tri godine, nećemo se pokolebati i povući, već ćemo i dalje jasno i transparentno raditi za dobrobit ovoga grada i njegovih građana. Budite uvjereni da ćemo pronaći način da dovršimo sve što smo započeli kako bi naš grad učinili boljim i ljepšim za našu djecu.

Gradonačelnik

Matko Šutalo

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 914 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu