MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Camera obscura

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Izložbom Uhvaćena svjetlost nastavljeno je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Belišću.

 

Kako je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige - svjetlost, sasvim je svrsishodno bilo organizirati izložbu fotografija koje su nastale snimanjem pomoću camere obscure, preteče svih fotoaparata. Izložbu fotografija pripremili su Hrvatski fotosavez, Fotoklub Valpovo, Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Gradska knjižnica i čitaonica Belišće.

O izložbi je govorio Dragan Francuz, tajnik zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće, o cameri obscuri i snimanju s njom, doajen fotografije u Valpovštini Zvonimir Hajnc, a izložbu, čiji su posebni gosti bili članovi Udruge djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono, jer su i pri nastajanju izloženih fotografija sudjelovali članovi slične udruge iz Rovinja, grada koji je bio inspiracija za nastanak fotografija, otvorio je Veljko Čvagić, predsjednik Fotokluba Valpovo.

U sklopu izložbe su postavljeni nagrađivani lampioni koji su nastali u sklopu aktivnosti Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, ZTK Osijek i TZ Osijek pod nazivom, „Lampioni iznad grada“. Autori lampiona su učenici (i njihovi roditelji) iz Osijeka i prigradskih naselja, a poslužit će kao motivacija i našim nadarenim dječacima i djevojčicama da se okušaju u njihovoj izradi.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu