MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nakon četiri desetljeća počinje obnova bazena

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Kada će i u kojem obliku bazen u Belišću i prostor oko njega biti obnovljeni i javnosti predstavljeni u novoj vizuri, tema je koja je u više navrata posljednjih godina otvarana i na sjednicama Gradskog vijeća. Bazen je jedna od najomiljenijih ljetnih destinacija Belišćana, ali i brojnih Slavonaca i Baranjaca, no neupitno je da nakon više od četiri desetljeća rada zaslužuje prvu pravu temeljitu obnovu.

Promijenili plan

Na tom tragu belišćanska gradska uprava, na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem, intenzivno radi već duže vrijeme tražeći najkvalitetnije i najbolje rješenje za bazen, ali i najbolji način kako zatvoriti financijsku konstrukciju za svoj novi projekt koji će, prema prvobitnim izračunima, stajati više od četiri milijuna kuna, što je službeno potvrdio i prvi čovjek grada papira i sporta.

 

- Tijekom izrade projektne dokumentacije prvotno se planiralo urediti samo prostor ispred bazena, no u razradi projekta i pripremi dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole, donesena je odluka o cjelokupnom uređenju. Evidentno je da je bazen devastiran i povećanje stavke za njegovu obnovu dogodilo se zbog odluke da se isti prostor u potpunosti uredi. To će obuhvatiti i zgradu i pročelje bazena, ali i prostor ispred bazena, kao i tribine unutar bazena - rekao je gradonačelnik Burić, odgovarajući zašto se predviđeni iznos za uređenje sportskog trga i zgrade bazena u ovoj godini značajno povećao.

Ipak, gradonačelnik očekuje da će se na javnoj nabavi ostvariti znatne uštede, jer je riječ o projektantskoj vrijednosti radova.

- Obnova bazena u Belišću jedan je od važnijih projekata, jer će se bazen uređivati nakon 42 godine te ukupna planirana vrijednost uređenja bazena iznosi 4,1 milijun kuna, a podići će se kredit u iznosu od 3,7 milijuna kuna s obzirom na to da se i ovdje očekuje postizanje niže cijene radova u postupku javne nabave - naglasio je nedavno gradonačelnik.

Valja podsjetiti da je upravo prostor bazena jedna od najfrekventnijih lokacija ne samo u gradu, nego i na području cijele Valpovštine, posebno tijekom ljetnih mjeseci te da je riječ o lokaciji čiji pristup već godinama traži kvalitetnije rješenje od postojećeg, na što je u nekoliko navrata upozoravao i gradonačelnik.

I vrijeme i rat

- Riječ je o prostoru koji je rađen prije više od 40 godina i koji je tijekom tog vremena pretrpio različite vremenske neprilike, ali i ratna razaranja s obzirom na to da je jedna od prvih granata koja je 1991. godine ispaljena na Belišće pala upravo na područje gdje je bio sunčani sat ispred bazena - podsjetio je Burić.

Prvi iskorak u tom smjeru i dokaz nastavka ulaganja u sportsku infrastrukturu napravljen je već ovoga ljeta, kada je završena rekonstrukcija zgrade bazena koja je obuhvatila izvođenje radova kojima se osigurao neometan pristup i kretanje osobama smanjene pokretljivosti. Naime, radi prilagodbe bazena osobama s poteškoćama u kretanju sagrađene su dvije pristupne rampe, postavljena je nova stolarija na putu kretanja, a dio prostora sanitarija prenamijenjen je u sanitarni čvor za osobe s poteškoćama u kretanju te je uređena i garderoba. Provedbu ovog projekta vrijednog nešto više od 450.000 kuna, najvećim je dijelom financirao Grad Belišće, a sufinanciralo ga je Ministarstvo hrvatskih branitelja iz programa rješavanja pristupačnosti objektima za osobe s invaliditetom sa 100.000 kuna, koliko je dalo i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

 

Lidija Aničić

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 376 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu