MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Rezultati i osvrt na „Humanitarnu utrku za Martinu Kaluđer“ – Valpovo

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Lions club Valpovo – Belišće i Udruga Zdravo trčanje Osijek, a u sklopu nedavno završene Valpovačke ljetne lige trčanja zajedno su održali humanitarnu utrku.

Na utrci je sudjelovalo 25 trkača koji su uz sportski pokazali i svoj humanitarni karakter, te zajedno sa gostima utrke donirali iznos od 610,00 kn. Prikupljena financijska sredstva namijenjena su za kupnju prijenosnog računala Martini Kaluđer iz Valpova. Razliku do pune cijene osigurat će Lions club Valpovo – Belišće. Prije samog starta, nazočne je pozdravila Martina Kaluđer te se ujedno i zahvalila na ovoj akciji.

Martina je članica udruge „Zvono“ Belišće i predsjednica Kluba samozastupnika. Živi s bolesnom majkom i kandidat je za prvu stanarku samostalne stambene zajednice osoba s posebnim potrebama. Uključena je i u program lokalnog volonterskog centra udruge „Zvono“ za inkluzivno volontiranje. Vješta je u tradicijskim zanatima tkanja i izrade ručnih radova. Zbog svoje bolesti, sve navedeno radi s jednom rukom, a kretanje je ograničeno na kretanje pomoću kolica za osobe s posebnim potrebama.

Istaknuli bi najmlađeg učesnika, a to je Danijel Jovinac (10 godina) iz Valpova kojem ovo nije prva utrka u Valpovačkom perivoju. Danijel je nedavno sa majkom Jasminom trčao i na Ligi Zdravo trčanje u Osijeku, poznatoj po tome što ju dosta često trče roditelji sa svojom djecom i na kojoj je natjecateljski dio u drugom planu. Ova je utrka bila više druženje trkača na stazi, ali bilo je i onih koji su malo „spustili ručnu“ i istrčali jako dobar rezultat, a tu bi na prvo mjesto stavili Darka Smrčak kojem je da istrči 10 km trebalo 41:26 min ili 4:08 min/km. Možemo reći da je vrijeme poslužilo, mada je pri kraju utrke od 10 km padala kiša.

Moglo se birati između tri dužine staze, najkraća je bila 2,5 km, srednja 5 km i najduža 10 km. Najbrži na svakoj dionici nagrađeni su sa prigodnim priznanjima koja im je uručio Jozo Berečić predsjednik Lions cluba Valpovo – Belišće.

Sam ovaj događaj popraćen je prigodnom glazbom, domaćim kolačima, kiflicama, raznim pecivima, kao i osvježavajućim napitcima.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 920 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It