MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2022.

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Akcija ima isključivo edukativno i preventivno – sigurnosni karakter.

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Stanica za tehnički pregled vozila, od 25. do 30. travnja, provodit će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti mopeda i motocikala pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2022.“ na području cijele Republike Hrvatske.

Akcija ima isključivo edukativno i preventivno – sigurnosni karakter.

Akcija je temeljena na poticanju vozača radi ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog mopeda i motocikla za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnosti te da u vremenu provođenja akcije sa svojim  vozilom samoinicijativno pristupe besplatnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj (od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije).

Težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći stručnog osoblja u stanicama za tehnički pregled vozila u pogledu uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na mopedima i motociklima.
Motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije, posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom proljeća svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.

U cilju bolje informiranosti javnosti o provedbi ove akcije, otisnuti su prigodni plakati i brošure kojim se svi vozači mopeda i motocikla pozivaju na akciju, a plakati će biti postavljeni na ulazima u Policijske postaje te na drugim vidljivim mjestima dostupnim građanima.

Ovom prilikom podsjećamo na obveze vozača mopeda i vozače svih vrsta motocikala:

  • upravljajte mopedima i motociklima propisanim brzinama, odnosno brzinu prilagodite uvjetima na kolniku,
  • vodite brigu o registraciji, osiguranju i tehničkoj ispravnosti vaših mopeda ili motocikala,
  •  upravljajte navedenim vozilima samo ukoliko imate položeni vozački ispit i potrebnu položenu kategoriju te ne obavljajte samostalno i bez atesta preinake na vozilima,
  • tijekom vožnje, vozači i putnici obavezno koristite homologiranu i propisno pričvršćenu kacigu, uz preporuku korištenja i druge zaštitne opreme.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1016 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It