MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Lionsi cijene i vole Vukovar

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/BELIŠĆE Pored niza akcija lokalnog karaktera na području Valpovštine LC Valpovo-Belišće se uključuje i u sve akcije Distrikta 126 Hrvatska.

 

U Vukovaru „Gradu heroju“ Leići, Lionese i Lionsi odradili su 29. studenog zajednički projekt sadnje lipa pod nazivom“Aleja Lionsa u Vukovaru“. Nakon početne inicijative LC Gea iz Osijeka koje su u ožujku ove godine posadile prve sadnice na novoizgrađenoj šetnici, LC Vukovar je organizirao distriktualnu akciju vrijednu 80.000 kuna. Osim uplate financijskih sredstava, 49 Lions klubova iz čitave Hrvatske poslalo je svoje predstavnike na završetak projekta. Na završetku akcije okupilo se 139 sudionika sadnje i to 51 član Lionsa,iz 17 Lions i Leo klubova pretežito iz regije Istok, 62 srednjoškolca iz Vukovara i još 26 Lions prijatelja. Iz Lions kluba Valpovo-Belišće akciji se pridružilo i pet članova Kluba koji su posadili svojih 5 sponzoriranih lipa.

Pripremne radove na uređenju terena za sadnju sadnica lipa izveli su djelatnici gradske tvrtke „Komunalac. Zasađeno je 140 sadnica lipa uz stručni nadzor stručnjaka tvrtke „Komunalac“ predstavnika tvrtke Floring iz Osijeka i Hrvatskog šumarskog fakulteta iz Zagreba.

Ovakva jedinstvena akcija Lionsa po brojnosti klubova sudionika nije zabilježena od postojanja Lionsa u Republici Hrvatskoj. U Aleji lipa na šetnici uz Vuku raritet su i tri Gupčeve lipe koje je poklonio Šumarski fakultet iz Zagreba. Ove sadnice vuku podrijetlo od Gupčeve lipe iz 1573. godine iz Donje Stubice, ispod koje je prema povijesnim zapisima Matija Gubec držao govore i okupljao seljake u borbi protiv nameta i poreza koje je provodio tadašnji vlastelin Franjo Tahi , rekao je ponosno Željko Đekić, predsjednik Lions kluba Vukovar .

                                                                                                           

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 736 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu