MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Međužupanijsko natjecanje mladih aktivista Crvenog križa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo bit će sutra domaćin Međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa za Osječko-baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju.

Organizator ovog natjecanja je Međužupanijsko povjerenstvo za provedbu natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa organizira, a održat će se u subotu, 06. travnja 2019. godine u OŠ Matija Petar Katančić, Ive Lole Ribara 3, Valpovo.

Natjecanje je ekipno (svaka ekipa broji 6 članova), a sudjelovat će 6 ekipa u kategoriji mladih (srednja škola) i 10 ekipa podmlatka (osnovna škola) koje će predstavljati gradska i općinska društva Crvenog križa: Beli Manastir, Darda, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Orahovica, Osijek, Slatina, Valpovo i Virovitica s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Više od stotinu mladih natjecatelja će na natjecanju pokazati znanje o povijesti pokreta Crvenog križa, Ženevskim konvencijama, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta. Osim teoretske provjere znanja svaka ekipa pokazat će i znanje i vještinu iz pružanja prve pomoći na realistički prikazanim incidentnim situacijama s više ozlijeđenih osoba.

Za sutra, u 10.10 sati, predviđeno je otvorenje natjecanja koje je ujedno prezentacija rada Crvenog križa, a posebno mladih u Crvenom križu na području pružanja prve pomoći. Pozdravne riječi sudionicima natjecanja uputit će Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Belišća, Ana Brajnović, zamjenica gradonačelnika Valpova, a natjecanje će otvoriti zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović. Potom će se natjecanje na 4 radilišta odvijati do 13 sati, a nakon užine, u 14 sati, uslijedit će proglašenje rezultata i zatvaranje natjecanja.

Prvoplasirane ekipe s ovog natjecanja stječu pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju koje će se održati 11. svibnja 2019. godine u Našicama.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 300 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu