MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

„EUROPE GOES LOCAL“ U BELIŠĆU: Slobodno vrijeme mladih, prijevoz, prostor i informiranje

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U utorak, 14. lipnja 2022. godine u Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća održan je sastanak s mentoricom na projektu „EUROPE GOES LOCAL – Supporting Youth Work at the Municipal Level“ Branimirom Penić.

Branimira Penić članica je hrvatske nacionalne delegacije stručnjaka u projektu „EUROPE GOES LOCAL“ te mentorica Gradu Belišću u projektnim aktivnostima. Grad Belišće sudjelovanjem u ovom projektu želi unaprijediti život mladih, kreiranjem i donošenjem gradskog programa za mlade, do kojeg će doći istraživanjem potreba mladih, njihovim uključivanjem u definiranje mjera i aktivnosti.

Sudionici sastanka bili su članovi Radne skupine za izradu Nacrta Prijedloga Gradskog programa djelovanja za mlade grada Belišća: Domagoj Varžić (predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća), Antonija Andrašek Barić (pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti), Lea Kozina (viša stručna suradnica za društvene djelatnosti), Matej Šimić (predsjednik Savjeta mladih Grada Belišća) i Igor Paloh (projekt asistent u Lokalnoj razvojnoj agenciji Grada Belišća d.o.o.) te uz njih ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Glavica i potpredsjednica Društva „Naša djeca“ Belišće Monika Đogaš, a na sastanku su nazočili i predstavnici lokalnih medija.

Sastanak je otvorila pročelnica Antonija Andrašek Barić pozdravnim riječima te kratkim opisom projekta. Istaknula je kako se Grad Belišće u projekt uključio na preporuku Udruge gradova.

Domagoj Varžić osvrnuo se na sad već dugogodišnje uključivanje mladih u javni život istaknuvši kako je prvi gradski program za mlade rađen davno, a da je današnji saziv Savjeta mladih već četvrti po redu. Nadalje je pobrojao niz socijalno-demografskih mjera Grada Belišća – visoku naknadu za novorođenčad, energetsku obnovu vrtića, besplatan vrtić, radni materijal za osnovnu školu, projekt „Zalogaj“ za srednjoškolce, stipendije za sve redovne studente s područja grada Belišća, financiranje i sufinanciranje autobusnog prijevoza srednjoškolcima i studentima, nova POS-ova zgrada za mlade obitelji… Istaknuo je kako je Belišće i Grad prijatelj djece i Europski grad sporta i Europska regija sporta. A kao problem na koji Grad ukazuje nadležnima iznio je da je Belišće jedini grad u Osječko-baranjskoj županiji koji nema srednju školu i da grad neće odustati od inicijative prema nadležnom Ministarstvu da se to promijeni.

Mentorica Branimira Penić za početak je naglasila kako je „EUROPE GOES LOCAL“ najveći europski projekt za rad s mladima te da je izniman prestiž biti uključen u njega. Projekt traje 6 godina, iako je u početku bilo predviđeno da traje samo 2 godine te su ga odlučili još dodatno produžiti sve do 2027. godine. Istaknula je kako je Hrvatska posebno uspješna u provođenju projekta, a ona je trenutno mentorica Belišću i Vinkovcima. U suradnji s njom razvijen je plan djelovanja u projektu, podijeljen na četiri glavne etape, a ona je podrška tijekom njihovih provođenja. Tijekom razgovora pohvalila je mjere koje Grad Belišće provodi, a koje su neke jedinstvene na razini države te je dodala kako je njena preporuka da se nakon pandemijskog razdoblja više treba baviti slobodnim vremenom mladih i da su mladima najvažnije tri stvari: prijevoz, prostor i informiranje.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1098 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It