MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dan otvorenih vrata Policijske uprave osječko-baranjske

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te je tim  povodom Policijska uprava osječko-baranjska danas u Osijeku, u vremenu od 9 do 11 sati organizirala Dan otvorenih vrata kako bi mladima i ostalim sugrađanima prezentirala rad policije.

Svoj rad prezentirali su različiti rodovi policije te se tako na sedam štandova mogla vidjeti oprema i tehnika koju policija koristi svakodnevno u svome radu.


Policijski službenici Ureda načelnika prezentirali su preventivne projekte i postavili poligon prepreka na kojemu su posjetitelji mogli isprobati svoje tjelesne i motoričke sposobnosti. Jedinica specijalne i interventne policije prezentirala je opremu i specijalističko naoružanje. Postaja prometne policije prezentirala je uređaje za nadzor brzine, opremu za nadzor vozila i vozača te vozila. Kriminalistička tehnika prezentirala je daktiloskopsku opremu, forenzična svjetla, izradu fotorobota te simulirala mjesto događaja kaznenog djela s označenim tragovima. Služba za granicu prezentirala je termovizijske kamere, dnevno-noćne kamere te vozilo „Polaris“ i „Schengen bus“. Regionalna protueksplozijska jedinica Osijek prezentirala je razne detektore metala, vodeni razbijač za sumnjive predmete, komplet kuka i užadi za odstranjivanje sumnjivih predmeta, školska i delaborirana minsko-eksplozivna sredstva i ostalu opremu.
Također, policijski službenici specijalne i interventne policije demonstrirali su nam vježbe samoobrane i to judo padove, judo bacanja, zahvati za privođenje, obrane od nenaoružanog napadača, obrane od naoružanog napadača, borbenu akciju te tehnike kretanja iza štita s pucanjem simunition streljiva. Mogla se vidjeti i vožnja spretnosti policijskih motociklista te demonstracija pronalaska droge sa službenim psom.

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske gospodin Ladislav Bece zahvalio se svima na dolasku i pozvao sve zainteresirane da se prijave na natječaj te naglasio da će uskoro biti objavljen natječaj za upis u III. razred Policijske škole Josip Jović na kojem će se primati 100 polaznika.

Događaju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika gospodin Dragan Vulin koji je rekao da je policija najzaslužnija što je grad Osijek siguran i što se građani u svakom djelu grada mogu osjećati sigurno. Naglasio je da se radi na prevenciji kako bi na ulicama bilo što manje droge, oružja i nasilja. Poručio je onima koji se žele prijavit da zasigurno neće pogriješit nego da će ponosno služiti svojoj državi
Cilj ove prezentacije je upoznati mlade s natječajem koje je raspisalo Ministarstvo   unutarnjih poslova koje planira upis 480 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje  policajac/policajka  u  2022./2023. Program  će  započeti sukladno epidemiološkoj situaciji u to vrijeme, najranije 19.  rujna 2022.  godine,  a  polaznici/polaznice  će  se  nakon  završenog Programa  primati u  radni  odnos  u  Ministarstvo  unutarnjih  poslova  (policijske  uprave  odnosno  u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe. Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod sljedećim uvjetima:

-imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,

-nemaju navršenih 28 godina na dan 19. rujna 2022. godine,

-imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,

-ispunjavaju posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,

-da su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,

-da nisu članovi političke stranke.


Kandidati koji ispune navedene uvjete prolaze psihološko testiranje i tjelesne motoričke sposobnosti koje se provode u Policijskoj akademiji i u onim policijskim upravama u kojima se prijavi veći broj kandidata, a tjelesnu zdravstvenu sposobnost utvrđuje Zdravstvena komisija Doma zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova, Šarengradska ulica 3, Zagreb. 
 
Rok za podnošenje prijava je od 11.04.2022. godine do 15.8.2022. godine. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 891 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It