MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

Povezani članci

VIDEO

 

 

 

 

Dodijeljene potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Danas su dodijeljeni ugovori za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 13, od ukupno 62 korisnika, a poziv je i dalje otvoren do utroška sredstava.

- Ovim potporama želimo potaknuti poljoprivrednike na kontinuirana ulaganja i proizvodnju te stvaranje proizvoda dodane vrijednosti, osobito hrane koja je jedna od najvažnijih proizvođačkih djelatnosti. Važno je istaknuti da je Osječko-baranjska županija u razdoblju od 2017. godine isplatila više od 17 milijuna kuna potpora za više od 1300 korisnika, a podršku poljoprivrednicima pružamo i izgradnjom ukupno 16 sustava za navodnjavanje. Strateškim i usmjerenim aktivnostima poput ovih možemo postići veću konkurentnost svih naših proizvođača – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

U ožujku ove godine Osječko-baranjska županija objavila je 13 javnih poziva iz novog programskog okvira, usklađenog s Uredbom Europske komisije o potporama male vrijednosti, i u poljoprivrednom i u nepoljoprivrednom sektoru.

- Ovaj puta imali smo 62 prijave koje su pozitivno ocijenjene, a ukupan iznos potpora je 953.900,00 kuna. Najviše ih je za sektor stočarstva, ali i za prerađivačku proizvodnju. Vidljivo je da naši poljoprivrednici sve više svoju primarnu poljoprivrednu proizvodnju usmjeravaju prema preradi, odnosno stvaranju proizvoda s dodanom vrijednošću. Potrebno je naglasiti da se u našem programu, odnosno Odluci o potporama, intenzitet potpore povećava mladim poljoprivrednicima, a u određenim mjerama i onima koji su u sustavu ekološke poljoprivrede. Što se tiče stočarske poljoprivrede, potpore su prvenstveno usmjerene prema kupovini uzgojno valjanih goveda, potom za zadržavanje junica u vlastitoj proizvodnji, a imamo i novu potporu za klanje stoke u registriranim objektima – rekla je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 940 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It