MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Čuvarica u srcu Bizovca u novom ruhu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BIZOVAC Radovi u sklopu EU projekta općine Bizovac pod nazivom „Čuvarica baštine u srcu Bizovca“ odvijaju se planiranom dinamikom.

-Već gotovo punih godinu dana u skladu s projektno tehničkom dokumentacijom i konzervatorskom studijom počevši od rujna prošle godine, kada je potpisan ugovor s izvođačem radova, rekonstruira se i obnavlja kurija Normann, najvrjedniji kulturno povijesni spomenik graditeljske baštine smješten u samom središtu naselja Bizovac, izvijestio nas je Srećko Vuković, općinski načelnik.

-Unutrašnje prostorije zapadnog krila zgrade u potpunosti su obnovljene tako da su se općinske službe premjestile na tu stranu kako bi se moglo obnavljati istočno krilo. Ujedno je i izgrađen lift za invalide i uređen jedan dio prilaza zgradi te započela obnova dvorišne ograde. Nakon što se početkom proljeća slijedeće godine dovrše svi planirani radovi u prostorijama kurije moći će se smjestiti galerija, izložbeni salon jedinstvene bizovačke narodne nošnje, knjižnica, čitaonica te drugi kulturno - turistički i interpretacijski sadržaji. Ukupna vrijednost radova obnove i uređenja kurije Normann zajedno s nabavkom opreme iznosi približno 7 milijuna kuna, zaključio je Vuković, zadovoljan realizacijom projekta.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 480 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It