MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nagrađeni drugašići PŠ Ivanovci na državnom Oboji svijet natječaju

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"Cijenjeni svijete, obraćaju ti se idealisti koji će jednog dana postati realisti”- ovako je započela objava na stranici Foruma za slobodu odgoja povodom Međunarodnog dana tolerancije.

Trinaestu godinu zaredom Forum za slobodu odgoja obilježava Međunarodni dan tolerancije organizacijom kreativnog natječaja Oboji svijet . Poziv na natječaj upućen je svim učenicama i učenicima diljem Hrvatske s ciljem djelovanja u promociji prihvaćanja različitosti, nenasilne komunikacije, rješavanja sukoba i aktivnog djelovanja u školi i zajednici.  Našu Osnovnu školu Ladimirevce predstavila su tri rada.

Učenici 1./4.razreda PŠ Ivanovci zajedno sa svojom učiteljicom Marijom Bulut Lukačević  prijavili su svoj rad pod nazivom - Naše dragocjeno kamenje. Riječ je o malom razrednom projektu kojim su dobro upoznali i prihvatili jedni druge. Projekt se sastojao od oslikavanja kamenja uz priču o svakom učeniku, darovanja kamenja i na kraju pričanja zajedničke kamene priče. Učenici su shvatili da je različitost među njima ustvari njihovo najveće bogatstvo!

Uz poruku -Svatko je junak svoje priče, učenici 4. razreda OŠ Ladimirevci pod mentorstvom učiteljice Marine Arambašić i knjižničarke Ivane Kuna izradili su video (Ne)obična djeca. Video prikazuje dramsku igru kojom su učenici potaknuti na osvještavanje slike o sebi, razvoj samopoštovanja i samopouzdanja te odgovorno ponašanje u zajednici. Scenska igra potaknula je učenike na razvijanje vlastitih potencijala u skladu sa željama i interesima.

Objavljeni rezultati Oboji svijet natječaja, posebno su obradovali drugašiće Područne škole Ivanovci i njihovu učiteljicu Ljiljanu Marinjak jer su doznali da je njihov ČUDESNI STROJ ZA ODLJUĆIVANJE   jedan od 25 nagrađenih. Svojim radom drugašići poručuju: „Svi se mi ponekad osjećamo loše. Nekada  smo uplašeni, razočarani, tužni ili povrijeđeni.  Jedna od negativnih emocija koja izaziva takvo stanje je i LJUTNJA. Kada smo ljuti osjećamo se napeto i nemirno, srce jače udara, osjećamo vrućinu, slabost ili grčeve. Kada smo ljuti razmišljamo drugačije, teško se kontroliramo i lako ulazimo u sukobe sa drugim osobama. Naš izum Čudesni stroj za odljućivanje poučit će nas kako se ponašati kada se naljutimo.“

Ove godine gotovo 1000 učenika i učenica, uz mentorstvo 219 učiteljica i učitelja, sudjelovalo je u užem krugu natječaja s 245 kreativnih rješenja na temu TOLERANCIJA. Komisija koja se sastojala od FSO Oboji svijet tima, komisije Ureda pravobraniteljice za djecu te Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, vodili su se kriterijima inovativnosti, društvene angažiranosti, kreativnosti, dobi učenika i učenica te temama natječaja. Svojim zanimljivim izumom koji se bavi LJUTNJOM, 2.i je oduševio komisiju koja je odlučila nagraditi rad.

Kreativno igrolike aktivnosti na zadanu tematiku tolerancije i razumijevanje potreba drugih, povezala  je dva eTwinning projekta u kojemu sudjeluju spomenuti razredi Kreativna i zabavna učionica 2 i Volontiraj – doniraj – educiraj 2.

 

-Želimo i vama povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana tolerancije da u ovom izazovnom svijetu prigrlite različitosti, učite jedni od drugih, gledate na međusobne razlike kao na bogatstvo, te u djeci i mladima s kojima radite nastavite crpiti snagu za sve izazove. Neka njihovi glasovi, ideje, misli, snovi… budu inspiracija i boja u vašem svijetu, kako danas tako i svaki dan!, poručuju na kraju iz Foruma za slobodu odgoja.

 

Ljiljana Marinjak, Marija Bulut Lukačević, Marina Arambašić

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 946 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It